Tulcea: Doar câteva cereri pentru camera plăcerilor din Penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deținuții depun cerere pentru camera intimă
Deținuții depun cerere pentru camera intimă

12 deţinuţi au solicitat acces la camera intimă din închisoare pentru luna decembrie a anului trecut. „Este post şi pentru persoanele private de libertate, poate de aceea în decembrie numărul cererilor nu este foarte mare“, aceasta este explicaţia pe care o are comandantul Penitenciarului din Tulcea, Ion Feodorof.

Accesul la o viaţă cât mai aproape de cea normală este garantat prin lege şi pentru deţinuţii din închisorile din România. Astfel, cei care pot demonstra o legătură cu soţia sau concubina, după caz, au dreptul o dată pe lună la două ore în camera intimă cu persoana iubită.
Ei trebuie doar să poată demonstra cu telefoane, scrisori, vizite că au o legătură de cel puţin şase luni de zile cu persoana cu care doresc să se întâlnească.
„Nu vrem că avem scandaluri sau agresiuni din partea unor persoane care vin la vizită în camera intimă“, spune Feodorof.
Se acceptă vizite şi de la concubine
Explicaţia vine din faptul că nu toţi deţinuţii au cultura necesară pentru a înţelege instituţia căsătoriei.
„Pentru unii dintre cei, cei mai puţin pregătiţi, ideea de căsătorie echivalează cu cea de concubinaj. Ei vorbesc despre «nevastă-mea», deşi nu sunt căsătoriţi legal, ci stau în concubinaj. Pentru ei aşa a fost dintotdeauna“, spune Ion Feodorof.
Cum arată camera intimă
Situată la parter, camera intimă este, ca toată clădirea, protejată de gratii şi de angajaţi ai Penitenciarului. Este o cameră destul de spaţioasă, cu toate facilităţile: baie proprie cu gresie, faianţă, duş, toaletă, apă caldă, apă rece şi produse pentru igienizare. Are aşternuturi curate, noptieră, două perechi de papuci de casă. Are fereastră de termopan protejată şi ea de gratii, cu perdele albe şi draperii roşii.  De asemenea, la pachet sunt oferite şi prezervative. O altă condiţie impusă de lege pentru camera intimă.
Cei care se căsătoresc în Penitenciar vin în fiecare lună aici
Anul acesta au fost oficiate şase căsătorii în Penitenciarul Tulcea. Fie că este vorba despre o căsătorie între două persoane private de libertate, fie că este vorba despre căsătoria între un  deţinut şi o persoană din afara închisorii, toţi cei care s-au căsătorit după gratii au bonus pentru camera intimă: „Ei au acces la camera intimă în fiecare lună timp de un an“, mai spune Feodorof.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite