Tulcea: Distracţie cu final tragic pe cel mai mare lac din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri din satul Lunca, judeţul Tulcea, au dispărut în apele lacului Razelm. Tinerii s-au distrat la Gura Portiţei, iar la întoarcerea spre casă barca în care se aflau s-a răsturnat. Un singur băiat a reuşit să ajungă la mal, salvându-se miraculors cu ajutorul unui bidon gol. Zeci de bărci şi un elicopter au căutat în zadar alţi supravieţuitori.

O zi frumoasă, cu soare, s-a transformat brusc în ultima zi din viaţă pentru patru tineri tulceni din comuna Ceamurlia de Jos. Petruţa Culicenco (17 ani), Georgiana Borcănaş (31 ani), Valentin Bolocan (26 ani) şi Valentin Ghena (25) au plecat duminică la prânz împreună cu alţi doi prieteni la o plimbare pe lacul Razelm, spre Gura Portiţei şi nu s-au mai întors la mal. După ce au consumat câteva beri la complexul turistic, iar un băiat din grup a rămas acolo.Pe drumul spre Lunca barca tip Laguna s-a răsturnat şi singurul care a reuşit să iasă la mal şi să alerteze autorităţile a fost Cristian Evdochim (30).

Spravieţuitorul

Evdochim este singurul care poate povesti filmul tragediei. „Am plecat de la Portiţa pe la trei, am mers pe lângă stuf, până când trebuia să traversăm spre complexul Lunca, spre mal. Se pornise vântul şi erau valuri mari, ca pe Razelm, apoi barca s-a răsturnat, fetele ţipau, dar toţi erau la suprafaţă “ povesteşte Cristian. Băiatul spune că era haos din cauza valurilor mari, când îşi vedea prietenii, când nu se mai vedea nimic.

„Mă mai duceam eu la fund, ieşeam, apoi ceilalţi, după valuri.Fiecare încerca să scape de haine, care te trag la fund. Eu am vrut să ma bag să scot motorul ca să nu tragă barca la fund, dar n-am putut, am văzut un rezervor gol de la barcă şi m-am apucat de el, apoi n-am mai văzut nimic altceva.Nu se auzeau nici strigăte, nimic“povesteşte singurul supravieţuitor. Cristi spune că s-a ţinut de bidon şi a înotat aproximativ doi-trei kilometri până când a ajuns la mal, unde a dat de oameni care au anunţat evenimentul la 112, în jurul orei 21.

Blamat de rudele dispăruţilor

Deşi ar trebui să fie extrem de bucuros, fiind sigurul care a reuşit să ajungă la mal Cristian Evdochim spune că nu se bucură de loc.

„Am plecat la distracţie, la o bere, şi uite ce s-a întămplat, o nenorocire“. Rudele celor dispăruţi stau şi ele de duminică seara la malul apei. Fraţii lui Valentin Ghenea au cedat nervos şi l-au acuzat public pe supravieţuitor, fiind la un pas să sară asupra lui.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite