Se aşteaptă demiteri la ARR şi RAR Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demiterile celor doi directori din structurile centrale ale RAR şi ARR ar putea avea efect de bumerang şi la Tulcea. Prefectul judeţului, Vasile Gudu, a declarat astăzi la ora 13.30 că niciunul dintre directorii celor două structuri din teritoriu nu a fost demis.

Prefectul judeţului Tulcea susţine că deşi nu au fost semnate de Anca Boagiu, ministrul transporturilor, ordinele de demitere ale directorilor ARR şi RAR din structurile centrale ar putea avea proiecţie şi în teritoriu.

„Până la această  oră nu am nicio informaţie oficială legată de demiterile celor doi şefi de la noi. Cred că mai implicată este de fapt Autoritatea Rutieră Română, structura care gestionează activitatea de transport persoane sub toate aspectele. Neoficial am auzit discuţii legate de o posibilă demitere la nivelul acestei structuri. La mine nu a venit niciun document până la această oră. Logic şi normal ar trebui să fiu primul informat ca şi reprezentant al Guvernului în teritoriu. Dacă îmi cereţi opinia în calitate de prefect, vreau să vă spun că niciunul dintre cei doi directori nu este vinovat. Acel autobuz era în staţionare când s-a răsturnat. Nu ştiu de ce se caută vinovaţii în altă parte. Repet, aici nu vorbim de vreo defecţiune tehnică. Balansul provocat de oamenii care stăteau pe culoar, panicaţi, a provocat tragedia. Nu cred că ARR sau RAR au vreo culpă“, apreciază prefectul de Tulcea, Vasile Gudu.
Avea toate actele în regulă

Directorul RAR Tulcea, Aurel Cononov declară că şoferul autobuzului avea autorizaţiile în regulă, iar inspecţia tehnică nu a dovedit nicun cusur. „La prima solicitare de autorizare, într-adevăr avea câteva deficienţe la sistemul de iluminare, la sistemul de direcţie şi catadioptrii. Am discutat atunci cu domnul Razem, i-am recomandat să-şi pună la punct maşina şi să revină. Dânsul chiar m-a întrebat dacă piesele se mai găsesc în comerţ. Le-a găsit, a pus la punct totul, după care a fost autorizat în conformitate. Problema este alta: autobuzul a lăsat locul să treacă unei maşini de mari dimensiuni, posibil un alt autobuz. S-a ferit foarte mult. Şi nimeni se pare că nu înţelege sau nu vrea să înţeleagă faptul că acea maşină s-a răsturnat  din faza de staţionare. E un element important. Dar dacă se caută vinovaţi, aceştia trebuie găsiţi neapărat“, susţine Cononov.
Bătaia autorităţilor

Vicepreşedintele Consiliului JudeţeanTulcea, Nicolae Chichi, fost angajat al Autorităţii Rutiere Române, structura centrală, a declarat că a culpabiliza doar o instituţie în cazul tragicului accident este o acţiune greşită. Chichi susţine că Autoritatea Locală de Transport din cadrul primăriei Tulcea şi RAR, autoritatea tehnică, sunt principalii actori.

„Faptul că plafonul acelui autobuz  s-a tasat în momentul răsturnării dovedeşte cert că trebuia scos din uz. Nu mai trebuia să efectueze nici acele curse în regim de convenţie, extrem de convenabile pentru patronii firmelor. Spun asta pentru că acest gen de transport cu autobuze istorice sunt foarte ieftine. Eu nu caut vinovaţi şi nu caut demişi, dar vorbim aici de o culpă la comun, cel puţin din partea celor două autorităţi menţionate. ARR, instituţie despre care se face vorbire, acordă licenţă de transport în baza documentelor emanate de la RAR şi autoritatea locală“, declară Nicolae Chichi.
 Până la ora 14.30, niciuna dintre cele trei surse nu au confirmat existenţa unui ordin de destituire la nivelul structurilor  teritoriale tulcene ale ARR sau RAR. Ambele autorităţi citate au indicat ca responsabil Registrul Auto Român.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite