Tulcea: Directorul Spitalului din Măcin şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentin Groza este unul dintre cei mai vechi directori de spital
Florentin Groza este unul dintre cei mai vechi directori de spital

În locul doctorului Florentin Groza a fost numită manager interimar asistenta Vivi Dascălu. Urmează să fie organizat concurs pentru ocuparea postului de şef peste Spitalul Măcin.

Motivele ar fi mai multe, explică doctorul care a ocupat, de-a lungul timpului, timp de zece ani scaunul de şef peste Spitalul din Măcin. Lumea din oraş vorbeşte că ar fi vorba despre anumite presiuni de ordin politic, dar dr. Groza infirmă această teorie. De fapt, este vorba despre obligaţii legale, care îl obligă să aleagă între statutul de manager de Spital şi afacerea pe care o are în domeniu.
„Mi-am suspendat activitatea cabinetului, dar acum am ales să  revin“
Doctorul spune că, în condiţiile actualei legislaţii, a avut de optat între asigurarea manageriatului şi cabinetul privat pe care îl avea în spital (ginecologie).
„Iniţial mi-am suspendat activitatea la cabinet, dar acum am decis că revin la privat, întrucât este mai profitabil. Au fost mai multe motive de ordin personal care au stat la baza luării acestei decizii, care este premeditată. Demisia este un act unilaterial, şi este dreptul meu să  demnisionez. În 30 de zile rămâne definitivă“, spune dr. Groza.
„Pot foarte bine să plec în Anglia“
Localnicii se tem că, în aceste condiţii vitrege, în care sistemul sanitar este deficitar, medicul ar putea părăsi localitatea.
„Noi avem o secţie de ginecologie pusă pe roate. Treaba merge foarte bine. La Măcin criza de cadre medicale se resimte mai mult decât în reşedinţa de judeţ, iar nouă noi suntem cu adevărat înspăimântaţi că omul ar putea să plece din localitate“, spune un localnic din Măcin.
Florentin Groza nici nu infirmă, dar nici nu confirmă o posibilă plecare. „Libertatea de circulaţie este garantată pentru toată lumea. Pot foarte bine să plec în Anglia. Nimeni nu mă opreşte. Nu zic că plec, dar depinde şi de oportunităţi acum“.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite