Tulcea: Dilema părinţilor - rechizite noi sau rechizite second-hand?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropierea cu paşi repezi a noului an şcolar dă fiori reci părinţilor. Cu portofelele din ce în ce mai goale datorită crizei, părinţii îşi fac curaj să intre în magazinele de profil.

Lista de cumpărături e lungă, dar majoritatea tulcenilor se gândesc să cumpere cel puţin strictul necesar pentru primele zile de şcoală. La rândul lor, comercianţii încearcă să se aprovizioneze de la depozitele care practică preţurile cele mai mici, astfel încât să aibă o mică garanţie că produsele se vor vinde.

Refolosirea ghiozdanului
În aceste zile, magazinele Telena şi-au creat stocuri de rechizite pentru buzunarul fiecăruia şi pentru completarea ghiozdanului cu tot ceea ce trebuie. Părinţii mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a cumpăra cele ce trebuie pentru şcoală.
Cu lista de cumpărături întocmită cu mare atenţie şi cu banii drămuiţi, mămicile se plimbă printre rafturile magazinului, în căutarea rechizitelor cu preţul cel mai bun.
„Am doi copii, de zece şi patru ani. Unul merge la grădiniţă, unul la şcoală. E foarte greu, mai ales că am devenit şomeră, dar ne vom descurca. Am făcut un calcul sumar şi-mi trebuie pe puţin 4 milioane de lei. Nu sunt scumpe aici la Telena, dar oricum sunt nişte bani pe care trebuie să-i cheltuim. Voi lua doar rechizite, pentru  fetiţă. Ghiozdanul îl are de anul trecut. Hainele de şcoală îi mai vin. Poate, mai la toamnă, îi cumpăr ghete. Pentru băiat trebuie să cumpăr şi o geantă de grădiniţă. Aştept să vorbesc cu doamna educatoare să văd dacă îi mai trebuie ceva“, a spus Domnica Cozlov, 32 de ani, din Tulcea.

Au început vânzările
Vânzătoarele ne spun că de două zile magazinul Telena primeşte din ce în ce mai mulţi părinţi în căutare de rechizite. Vânzările au început să crească. În ultimele două zile, rechizitele sunt cele mai vândute produse de sezon. Acestea mai susţin că magazinele Telena vin în ajutorul părinţilor şi elevilor şi au lansat mai multe oferte pentru rechizite. În medie, pregătirea pentru anul şcolar ajunge la 300-400 de lei. În coş trebuie să intre obligatoriu rechizitele, manualele, uniforma şi poate o pereche de ghete de toamnă.

Preţuri
Un caiet dictando costă între 1 leu- 3 lei
Ghiozdanul 8-21 lei
Carioci 2-6 lei
Caiet de desen 2-3,4 lei
Riglă 1 leu
Ascuţitoare 0,5 lei
Set de culori 2-3 lei
Acuarele 2,6-5,5 lei
Trusă geometrică 4 lei
Lipici 1 leu
Coperţi caiete 0,3-0,6 lei
Blocnotes 3 lei
Un pix costă între 0,4 şi 2,5 lei
Creion 0,2-1leu

Calcul sumar
Cinci caiete de matematică, cinci de limba română, acuarele, pensule, un penar, un ghiozdan şi încă multe alte accesorii, înseamnă 200 de lei. Îmbrăcămintea, ghete, pulovere, pantaloni înseamnă alte 200 lei.
Să nu uităm că, pe lângă caiete sau cărţi, părinţii sunt nevoiţi să le cumpere celor mici atlase, culegeri sau manuale, pe care elevii din străinătate le primesc de la şcoală.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite