Tulcea: Digul morţii a fost închis, şoferul autobuzului supraîncărcat este lăsat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Rutieră a blocat ieri dimineaţă accesul pe drumul industrial pe care s-a răsturnat joi un autobuz plin cu muncitori, provocând moartea a patru femei şi rănirea altor 74 de persoane. Conducătorul auto a fost lăsat de procurori în libertate, fiind doar audiat de anchetatori.

Poliţia Tulcea a luat vineri dimineaţă decizia închiderii digului morţii, unde cu o zi înainte un autobuz încărcat cu 78 de călători s-a răsturnat. Drumul industrial rămâne închis „până la clarificarea situaţiei de către Parchetul Tulcea“.

Şoferul este liber în continuare

Cel aflat la volanul autobuzului TL-06-NIC nu este acuzat oficial de nici o infracţiune. Şoferul Niculaie Razim (61 de ani) a fost audiat de procurorii tulceni, procurorii urmând să stabilească începerea urmăririi penale. „Nu s-au luat măsuri împotriva acestuia, nu s-a pus problema reţinerii“, a declarat prim-procurorul Ionel Scutelnicu, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea. Niculaie Razim va fi audiat din nou luni.

Totul „în regulă“

Directorul Autorităţii Rutiere Române Tulcea, Dan Munteanu, a declarat vineri că autobuzul era în deplină legalitate. „Autobuzul avea toate avizele şi autorizaţiile necesare pentru a circula inclusiv pe traseul respectiv, cu licenţă“. Directorul Registrului Auto Român Tulcea, Aurel Cononov, a menţionat că autobuzul avea 56 locuri pe scaune şi 14 în picioare, deci era oricum încărcat peste capacitatea maximă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tulcea, procurorul Dan Stepanencu, a precizat că primele verificări tehnice ale autobuzului implicat în tragedie nu pot detecta dacă maşina avea defecţiuni la sistemul de frânare. Raportul tehnic oficial va fi făcut public cel mai devreme la sfârşitul săptămânii viitoare.

Citiţi amănunte în ediţia tipărită a cotidianului Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite