FOTO Tulcea: Demolările în Zagen continuă până la sfârșitul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii care au construit ilegal în zona polderului Zagen cele mai mari gospodării au primit încă un răgaz de la Primărie pentru a-și ridica materialele refolosibile. Jumătate din zona locuită este în prezent demolată.

În puținele gospodării rămase în picioare în prezent, oamenii lucrează de zor la demolarea acoperișurilor și selectarea materialelor refolosibile din lemn, eternită sau cărămidă.

image

„Am fost la Primărie și au fost destul de înțelegători în sensul că mi-au zis că mă așteaptă să-mi strâng toate lucrurile. Eu am fost anunțată în ultimul moment de demolare, practic nu a venit nimeni să discute cu mine până în aceste zile. Am o gospodărie mare, am multe lucruri de recuperat, am arvunit pe unele dar mai am destule de strâns sau de vândut pentru că nu am unde să le iau pe toate“, spune Lidia Chitucea, proprietară a unei foste ferme de păsări.

image

Primăria a luat decizia demolării construcțiilor ilegale din Zagen în vederea renaturării zonei, respectiv crearea unei minidelte la marginea orașului. Proiectul de 17 milioane de euro va fi finanțat din fonduri europene.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite