Tulcea: Delta Dunării, ce-a fost și ce-a ajuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi astăzi resursa piscicolă a cunoscut un regres, pescuitul este în continuare principala preocupare în special în zona localităților Crişan, Mila 23, Gorgova şi Sfântu Gheorghe.

Imediat după revoluție, odată cu restrângerea activității în amenajările agricole, pescuitul a devenit principala sursă a existenței localnicilor, atât sub forma pescuitului comercial cât și a celui de familie. Motiv pentru care Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a căutat prin desișul legislativ noi posibilități de administrare a celei mai importante resurse din zonă, peștele, din ce în ce mai puțin.

După multe bâjbâieli ale legii, printre care și concesionarea resursei psicicole, la care s-a renunțat ulterior, în prezent principalele norme sunt legate de interzicerea pescuitulului la sturioni și stabilirea unei cote anuale de pescuit. Pentru acest an aceasta este de circa 5600 de tone de pește ce pot fi capturate în Delta Dunării. Este vorba de 2.386 tone alocate capturilor  comerciale, 2.500 de tone reprezentând resursa alocată populației locale din Delta Dunării (cota de pescuit familial de 3 kilograme pe zi) și 700 de tone alocate pescuitului sportiv.

Citește în Adevărul de Tulcea ce s-a întâmplat cu sturionii!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite