Tulcea: Cu legea în braţe, ginerică face uitat violul soacrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţiile de viol sunt cele mai grave din seria celor care pot dispărea automat la retragerea plângerii. Începând cu insulta, calomnia, şi terminând cu tulburarea de posesie, există câteva situaţii în care acuzatul poate scăpa basma curată dacă s-a înţeles cu victima

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, procuror Laura Subţirelu, spune că astfel de situaţii sunt destul de des întâlnite, şi asta pentru că legea le permite victimelor să îşi retragă plângerea. Se încetează, astfel, de drept, dosarul penal, iar victima scapă basma curată.
„Într-adevăr, cele mai grave acuzaţii la care se poate retrage plângerea sunt cele de viol. Avem destule astflelde situaţii, pentru că legea permite încetarea dosarului prin împăcarea părţilor. De cele mai multe ori, însă, victimele îşi retrag plângerile la noi, în faza de urmărire penală, şi nu mai ajung în instanţă. În cazul acesta este posibil ca partea vătămată să fi vrut să îi dea o lecţie inculpatului, şi de aceea a mers până în instanţă“, spune procuror Laura Subţirelu.
Camelia Budea (50 de ani) şi-a retras plângerea împotriva ginerelui ei, Gheorghe Marinescu (35 de ani), care ar fi violat-o în vara acestui an.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite