Tulcea: Cristian Mocanu visează să îşi deschidă o sală de karate în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionat de jocuri pe calculator, tânărul sportiv a reuşit să înveţe destul de repede limba engleză. Acesta este şi motivul pentru care îşi doreşte ca pe viitor să îşi deschidă un club de kyokushin în Anglia.

A început artele marţiale în primăvara anului 2008, după ce încercase să facă fotbal sau dansuri. A văzut într-o broşură oferta pentru cursurile de kyokushin şi a căutat mai multe amănunte. Un prieten care se înscrisese deja în club i-a dat toate detaliile, după ce a ajuns la antrenamente. „Faţă de alte sporturi, acesta îmi place în mod deosebit. Chiar dacă antrenamentele sunt prea grele, pentru mine nu este nicio prolemă, pentru că le fac cu pasiune. Vin din plăcere la karate“, spune Cristian.
În primii ani de kyokushin a avut probleme cu antrenamentele, pentru că termina târziu orele la şcoală şi de multe ori era nevoit să întârzie. „La început, mai exact în primii doi ani aveam şcoala de după amiază, dar făceam eforturi să nu pierd mai nimic din antrenamente. Acum sunt în clasa a VIII-a şi am ore de dimineaţă, aşa că nu mai sunt probleme“.
Cel mai important premiu cu care s-a întors acasă a fost cel de la Naţionalele de la Sibiu. „Am luat primul loc la Campionatul Naţional şi am primit medalia chiar de ziua mea, când împlineam 14 ani, pe data de 26 aprilie“, îşi aminteşte Costin. În acelaşi an, la Campionatul internaţional Cristian a luat locul al doilea.



A ales acest sport pentru că este cel mai greu
Îi place să îşi dovedească faptul că poate mai mult, să muncească pentru a ajunge cât mai sus. A ales kyokushin pentru că i s-a spus că este cea mai grea formă de arte marţiale. „Vreau să fac performanţă, nu doar să fac sport ca să îmi umplu timpul. Kyokushinul îmi face bine fizic, mai ales acum, în perioada de creştere. Dar eu vreau mai mult de atât, vreau să ajung cât mai sus“.
Se pregăteşte să dea la liceu, şi vrea să intre la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“. După aceea se gândeşte să dea la Academia de Poliţie. Vrea să fie ofiţer, şi asta pentru că este convins că ar putea fi personajul pozitiv în viaţă: „Mi-a plăcut mereu ideea luptei dintre bine şi rău şi mi-ar plăcea foarte mult să fiu eu binele“, spune Cristian. Dar activitatea în acest domeniu nu l-ar putea ţine departe de sport: „Ştiu foarte bine limba engleză, pe care am învăţat-o de la fratele meu şi de la jocurile video. Cred că în Anglia aş putea să îmi deschid o sală de sport şi să fiu antrenor de kyokushin, la fel ca sensei Pănuţă“.
Despre Nicolaie Pănuţă spune că este idealul lui: „Are un stil extrem de bun şi reuşeşte să ne facă să ne placă acest sport. Asta vreau şi eu pentru viitor: să fiu preşedinte de club şi să antrenez“.

image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite