Crin Antonescu: "Iniţiativa lui Ghişe e aberantă şi ne delimităm de ea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenit pentru scurt timp pe meleagurile natale liderul liberal a glumit pe seama colegului ce a iniţiat aşa zisă lege a presei şi a făcut câteva consideraţii pe seama preconizatei moţiuni de cenzură.

Prezent astăzi la Tulcea preşedintele Partidului Naţional Liberal Crin Antonescu a comentat la sediul organizaţiei locale iniţiativa legislativă a senatorului liberal Ioan Ghişe cunoscută ca „Legea presei“. Antonescu a precizat că partidul se delimitează de iniţiativa colegului braşovean.

“Nu este nici o legătură între PNL sau grupul parlamentarilor liberali şi iniţiativa domnului Ghişe. Eu personal am discutat cu el, am încercat să îl conving că iniţiativă este aberantă, dar nu am reuşit. El este un om bun, are merite ca parlamentar, dar din când în când are câte o idee, cam o dată la un an aşa, o ideea care ar cam trebui controlată, după cum propunea el controlul jurnaliştilor.Mai vine că să scoatem bani din rezeva bugetară, ba că dă Guvernul în judecată pentru cei 25% din salariu, are câte o ideea deasta, acum cu presa. Dar totuşi este dreptul domniei sale ca parlamentar, însă noi ne delimităm categoric şi nu vom vota iniţiativa lui. Acum aştept cu emoţie următoarea iniţiativă de peste un an" ,a declarat preşedintele Crin Antonescu.

 „Terenul mănos pentru moţiune e la PDL“

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat azi la Tulcea că sprijinul surprinzător pentru moţiunea de cenzură pe care liberalii o vor iniţia la începutul săptămânii viitoare ar putea veni chiar din cadrul partidului de guvernământ.

„Nu la UDMR sau minorităţi este terenul cel mai mânos şi mişcător ci chiar la PDL.Totuşi eu personal în locul unui PDL-ist supărat că a fost decuplat de la rezervor sau că unii i-au decapitat reţeaua de şefi, miniştrii, prefer votul unui UDMR-ist care recunoaşte cinstit că ţara se duce de râpă cu actuala formulă de guvernare şi că este necesară o schimbare urgentă“.

Liderul liberal a mai spus că este nevoit să aibă încredere în Victor Ponta pentru o posibilă alianţă întrucăt aceasta este singura soluţie ce se întrevede în acest moment.

„Multe depind şi de PSD, am auzit însă voci care ne dau întălnire după congresul lor, însă noi nu stăm să aşteptăm rezoluţiile lor din congres, să se lămurească ei între ei, la noi totul e clar.Nu avem nici o ezitare să îl suspendăm pe Traian Băsescu dacă acesta va obstrucţiona o eventuală schimbare a guvernului fără să respecte Constituţia.“

Antonescu a mai spus că este posibil ca preşedintele Băsescu să vrea să scape chiar el de guvernul Boc, aşa cum a mai sacrificat apropiaţi din PDL şi cu alte ocazii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite