FOTO Tulcea: Criminalul Bogdan Mitu a fost elev al Seminarului Teologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul din Cernavodă care și-a înecat nevasta în apele Dunării a urmat timp de un an cursurile şcolii de preoţi din Tulcea.Bogdan Mitu (29 de ani) s-a retras după un an de la Seminarul Teologic din motive personale. Foştii lui profesori spun că notele lui demonstrează că era foarte bine pregătit pentru admiterea la şcoala de preoţi.

„Ştim că Bogdan Mitu, tânărul din Cernavodă căutat pentru că şi-a înecat soţia, a fost elev al seminarului. Am avea nevoie de informaţii despre situaţia lui şcolară“ - a fost solicitarea adresată părintelui-director Iustinian Neculai, care se află la conducerea Seminarului din 2009. „Cum, băiatul de la ştiri, cel care acum e căutat în toată ţara a fost elev la noi? Nu-mi vine să cred...“, a răspuns preotul şocat de solicitarea-surpriză. Era foarte nedumerit, dar a promis că va căuta informaţii în arhivele seminarului.

Admis pe locul 8

L-a găsit imediat în documentele de admitere din 1997. Bogdan Mitu este pe locul opt pe lista celor admişi, cu o notă foarte mare chiar la religie, materia-cheie pentru un viitor preot.



 „La noi concurența este foarte mare și acum, dar în 1997 era și mai mare. În acel an am avut 52 de candidați pentru cele 25 de locuri. El a intrat al optulea, cu o medie destul de mare – 7,56“, spune părintele director Iustinian Neculai.
A intrat din prima sesiune la seminar, ceea ce, spun foştii săi colegi, înseamnă că era foarte bine pregătit: „Eu am dat examen cu el, el a intrat din prima, iar eu am picat. De abia în anul următor am intrat, dar el deja se retrăsese“, spune un preot din Tulcea.




Citiţi mai mult în Adevărul de Seară Tulcea!

image
image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite