Tulcea: Cozi la florăriile din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tulcenii care îşi duc copiii la şcoală scot din buzunar şi 50 de lei pentru florile pe care urmează să le ofere cadrelor didactice. Tradiţia nu se schimbă nici în acest an, pe vreme de criză

Cele mai aglomerate sunt florăriile din jurul unităţilor şcolare. La cele două magazine specifice din zona şcolii Alexandru Ciucurencu părinţii au stat la cozi minute bune pentru a pune mâna pe un buchet.
„Am cumpărat câte trei trandafiri pentru fiecare dintre cele două fete. Per total am plătit 48 de lei. O dată încep fetele şcoala“, spune Mariana (32 de ani).
Preţurile pentru flori sunt şi ele adaptate perioadei decriză: cei care vor să cumpere trandafiri vor trebui să scoată din buzunar 8 lei pentru un fir. Cei care cumpără garoafe, vor da numai 1,5 lei – 2 lei pe un fir, astfel că un buchet poate fi achiziţionat cu numai 5 lei.
Foarte avantajoşi sunt crinii, care pot fi achiziţionaţi cu 15 lei buchetul. La acelaşi preţ sunt şi crizantemele, preferatele tulcenilor care au cumpărat cele necesare de la florăriile de lângă şcoala 10.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite