FOTO Tulcea: „Copilărie dincolo de ziduri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţii sportive cu deţinuţii tulceni
Competiţii sportive cu deţinuţii tulceni

Sub acest slogan Penitenciarul Tulcea a serbat ziua de 1 iunie. În ziua de 27 mai, elevi ai Liceului „Lazăr Edeleanu” din Năvodari au fost invitaţi să participe la o competiţie de minifotbal cu 14 persoane private de libertate din regim deschis şi semideschis, care s-a desfăşurat la sala Clubului Şcolar Sportiv Tulcea.



În perioada 27 – 30 mai, peste 50 persoane private de libertate din regim deschis şi semideschis au creat mesaje adresate tuturor copiilor, au confecţionat de fly-ere, postere şi desene.



Cele mai reuşite mesaje au fost oferite, într-o prezentare realizată pe suport electronic, copiilor din centrele de plasament din judeţul Tulcea. Totodată a fost organizată în penitenciar o expoziţie de desene, care poate fi văzută de toate persoanele private de libertate.



Ieri s-au organizat dezbateri, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea şi Serviciul de Probaţiune, la care au participat 30 persoane private de libertate părinţi şi 15 minori şi tineri.  Ulterior minorilor şi tinerilor le-a fost prezentat un film artistic.
„Prin toate aceste activităţi s-a avut în vedere conştientizarea valorilor morale şi a importanţei menţinerii relaţiei cu familia, promovarea creativităţii persoanelor implicate, menţinerea legăturii cu exteriorul, petrecerea timpului liber într-un mod activ, dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii din comunitate“, spune Iulia Mocanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tulcea.



Expoziţie realizată de deţinuţii tulceni
Expoziţie realizată de deţinuţii tulceni
Dezbateri cu deţinuţii tulceni
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite