Tulcea: Contrabandă cu ţigări moldoveneşti Plugaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei acţiuni desfăşurate de către lucrătorii Serviciului de Investigarea a Fraudelor şi cei ai Postului de Poliţie Niculiţel, în baza unei autorizaţii de percheziţie emisă de instanţă, la domiciliul lui Marin  Luchian, de 70 ani din Niculiţel, au fost identificate 3480 de pachete de ţigări marca„Plugarul” ,ce aveau aplicate timbre de accizare de Republica Moldova.

Lucrătorii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IJP Tulcea, în colaborare cu Postul de Poliţie Niculiţel l-au identificat MarinLuchian, de 70 de ani în timp ce valorifica ţigarete marca Plugaru, produse în Republica Moldova.
Flagrant
„Întrucât cel în cauză a fost depistat în timp ce vindea astfel de pachete de ţigări, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, urmând  a se stabili ulterior prejudiciul cauzat prin neplata drepturilor vamale de import aferente ţigaretelor“, declară purtătorul de cuvânt al IJP Tulcea, comisar Daniela Condrea.
 Dosarul a ajuns astăzi dimineaţă la Parchetul Judecătoriei Tulcea. Prim-procurorul Ionel Scutelnicu a precizat că în dosar se fac verificări,Marin Luchian, fiind după toate probabilităţile,cercetat pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.
Nu se impune arestul preventiv
„Fiind prins în flagrant, dovezile sunt clare. În dosar se vor face propunerile ce se impun conform procedurii. După finalizarea cercetărilor,în baza actului de inclupare, vom trimite dosarul la instanţă. Autorul va fi cercetat în stare de libertate. Dat fiind faptul că este şi în vârstă, cercetările pot continua cu autorul liber“, a declarat prim-procurorul Ionel Scutelnicu.
  Luchian se află la prima abatere de acest gen. Un pachet de Plugaru era vândut cu 4 lei.Ţigările erau aduse de nişte interpuşi de dicolo de Prut. În urma comerţului cu ţigări de contrabandă, cetăţeanul din Niculiţel câştiga 50 de bani.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite