Tulcea: Condamnat pentru trafic de droguri, a fugit în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Surdeanu (sursa foto Babadag Live)
Bogdan Surdeanu (sursa foto Babadag Live)

Bogdan Surdeanu (22 de ani) din Babadag a scăpat de gratii ca prin urechile acului, dar insistă să ajungă înapoi la închisoare. Instanţa tulceană i-a dat trei ani cu suspendare după ce a fost prins în timp ce vindea droguri în clubul Deep din Tulcea. Acum are şanse să ajungă din nou la închisoare pentru că a uitat să mai dea pe la Serviciul de Probaţiune.

Bogdan îşi găsea clienţi pe internet, după care o folosea pe sora lui mai mică pentru a plasa drogurile pe piaţă. Pe 5 august acesta a ajuns în arest preventiv, unde a stat peste două luni. A fost condamnat de Tribunalul Tulcea pe 15 decembrie 2010, iar în cursul acestei luni va ajunge din nou în faţa judecătorilor.
„Avem un dosar înregistrat pe numele lui la începutul lunii iunie. Serviciul de Probaţiune ne-a sesizat pe data de 31 mai că băiatul a plecat în ianuarie în Italia şi nu s-a mai prezentat la termenele stabilite prin sentinţă. A trimis, într-adevăr, câteva declaraţii scrise la Poliţia Babadag, dar Serviciul de Probaţiune a anunţat judecătorul delegat, care, conform legii, a sesizat instanţa“, spune preşedintele Tribunalului Tulcea, judecător Carmen Daniela Andrei.
Bogdan Surdeanu va fi judecat la Tulcea pe data 19 iulie, când are termen în dosarul privind revocarea suspendării executării pedepsei.
Cum a acţionat
Martie 2010. Tânărul se află în Italia. De aici îi trimite  surorii lui, Alina Drăgan (21 de ani), un pachet în care se aflau 38,6 grame de haşiş.
Drogurile urmau să ajungă pe piaţă pentru sume de la 50 la 100 de lei. Poliţiştii au prins-o pe Alina în timp ce îi vindea unui investigator sub acoperire cele 38,6 grame de haşiş primite din Italia, pentru suma  de 2.420 lei.
Fata a declarat că nu ştie ce se află în pachet, şi că ar fi trebuit doar să îl dea unei persoane ce urma să o contacteze şi să îi dea bani.
Procurorii au stabilit că Marian Bogdan Surdeanu, aflat în Italia împreună cu mama sa şi cu fratele Iulian, contactase mai multe persoane din anturajul său din ţară, cărora le-a propus să le trimită droguri.
Clienţi on line
El îşi găsea clienţii pe internet, folosind id-ul „bobby_tl007“.  Pe 4 august, tânărul s-a întors în România, unde a fost prins în flagrant pe terasa clubului „Deep“, din Tulcea, având 94,9 grame de haşiş, pe care intenţiona să le vândă. Marian Bogdan Surdeanu a recunoscut infracţiunea comisă, însă a susţinut că a adus în ţară cea de-a doua cantitate de droguri cu scopul de a o vinde pentru a strânge bani să-i angajeze un avocat surorii sale.
Citiţi în Adevărul de Tulcea ce obligaţii avea Bogdan!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite