Tulcea: Concurs de protecție civilă pentru elevii municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc la sala de sport a Colegiului ,,Henri Coandă” faza pe municipiu a concursului cu tematică de protecţie civilă intitulat „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Elevii au transportat răniți cu targa și au folosit maștile de gaze.

Acesta a fost organizat în baza programelor de pregătire şcolară  întocmite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă  în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Coordonatorii concursului (profesori împreună cu ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta“) au verificat aptitudinile elevilor de gimnaziu şi de liceu din judeţul Tulcea, prin susţinerea a două probe practice: transportul unui accidentat aşezat pe targă pe o distanţă de 50 de metri şi deplasarea cu masca contra fumului şi gazelor pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Obiectivele concursului au constat în dezvoltarea percepției caracterului umanitar al protecției civile, cunoaşterea factorilor de risc potenţiali generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă, implicarea individuală  sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Din cele șapte echipe prezente la concurs s-au făcut remarcate cele ale Școlii „Alexandru Ciucurencu“ și Colegiului Dobrogean „Spiru Haret“, care au obținut primul loc la gimnaziu, respectiv liceu. Câştigătorii locurilor I şi II vor participa mai departe la faza judeţeană, care va avea loc în data de 27 mai în municipiu.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite