Tulcea: Ciulei Savinela Violeta, campioană la aruncarea suliței

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violeta și-a început activitatea sportivă la vârsta de 10 ani, moștenind dragostea pentru sport de la tatăl său. În prezent este campioană națională la juniori și visează la o participare la Mondiale.

Tatăl său Gheorghe Ciulei, fost aruncător de suliță, antrenor la Clubul Sportiv Școlar, îi este model în sport. Ca să ajungă la performanță a întâmpinat numeroase probleme legate în special de lipsa condițiilor de pregătire și programul foarte
încărcat, deoarece face naveta la liceu  între Turcoaia (unde are domiciliul) și Măcin, dar nu s-a dat bătută.
Campioană națională la juniori
Drumul spre performanță în acest sport a fost marcat de o serie de evenimente neplăcute care au întărit-o. „Evenimentele care m-au marcat cel mai mult au fost în 2008 când am fost operată de apendicită chiar înaintea Campionatului Național de juniori III și nu am mai putut participa, iar în 2009 tot înaintea Campionatului Național de juniori III ultimul an, am facut entorsă la mâna stânga scoțându-mi ghipsul cu 3 zile înainte de concurs. Dar cu toate aceste ghinioane am reușit să devin vicecampioană națională, la 21 cm de locul I. După acel succes mi-am dat seama că a face sport de performanță nu stă la îndemâna oricui și trebuie să faci mari sacrificii  de la o vârstă foarte fragedă“, spune Violeta.
Tânăra sportivă nu s-a lăsat marcată de hopuri și a obținut mai multe medalii la campionatele naționale: în 2009 campioană națională la juniori  III - aruncări lungi de iarnă, în același an vicecampioană  națională la aceeași categorie în cadrul Campionatului Național de vară, în 2010 Vicecampioană Națională la juniori II -aruncări lungi  de  iarnă. Anul trecut a mai obținut locul III și medalie de bronz la juniori II - Campionatul Național de vară și  campioană  națională la Juniori II -aruncări lungi de iarnă.
Se bucură de noua pistă de atletism
Violeta speră ca pe viitor să scape de ghinioanele unor accidentări. „În primul rând mă rog la Dumnezeu să fiu sănătoasă și pe viitor să nu mai am parte de ghinioanele pe care le-am avut la începutul carierei sportive. Anul 2011 pentru început pare a fi un an bun, mai ales că anul acesta trăiesc un eveniment foarte mare  în comuna Turcoaia, unde acum câțiva ani nici nu visam la așa ceva, să am un stadion modern cu pistă și sectoare de atletism. Vreau ca pe aceasta cale să mulțumesc domnului primar Sandu Neculai, pentru ajutorul dat atunci când a fost nevoie și în primul rând pentru acest stadion. Sper ca pe viitor să avem și noi concursuri de nivel național la atletism în aceasta comună“, spune Violeta.
Sportiva este îndrăgostită de locurile natale. „M-am născut într-o zonă deosebit de frumoasă (munte, apă, câmpie). De mică  mi-a plăcut să alerg, să mă joc cu copiii diferite jocuri  la poalele dealurilor comunei, iar la baltă să înot, să mă plimb cu barca. Bunicul meu este pădurar și toate weekend-urile și vacanțele le-am petrecut la el la cantonul silvic“, își amintește Violeta.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite