Tulcea: Circulaţia spre zona industrială va fi reluată pe strada Prislav în circa o lună de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uniunea Europeană dă 8 milioane de euro pe acest proiect
Uniunea Europeană dă 8 milioane de euro pe acest proiect

Ocolirea zonei aflată în reabilitare pe strada Digului nu va mai fi necesară.Odată cu finalizarea acestui amplu proiect de reabilitare şi modernizare a zonei est se creează premisele construirii unui nou cartier de locuinţe şi extinderii zonei industriale.

Drumul de acces spre zona industrială est, respectiv bucata din strada Prislav dintre sensul giratoriu şi zona Campofrio va fi finalizat în aproximativ o lună, a declarat prefectul Vasile Gudu.
„Am avut o discuţie cu cei de la Deltacons, cei care realizează proiectul de reabilitare şi modernizare a zonei industriale est din municipiu, cu alte autorităţi implicate şi am obţinut promisiunea că ritmul lucrărilor se va accelera pe cât permite proiectul dar şi vremea. Sunt şanse ca în aproximativ o lună aceea bucată de drum care era înlocuită de unii cu zona digului pentru acces să fie redată circulaţiei“ a declarat prefectul Vasile Gudu.
„Culmea, cei care nu au făcut nimic ne critică“
Cert este că poate şi din cauza nemediatizării proiectului multă lume nu este la curent cu scopul lucrărilor de pe străzile Prislav şi Orizontului.
Reabilitatea şi modernizarea drumului de centură realizată de firma Deltacons, către zona industrială de est se va reduce timpul de transport, se va fluidiza circulaţia, se vor elimina blocajele rutiere şi vor spori condiţiile de siguranţă. Reabilitarea şi modernizarea drumului precum şi refacerea utilităţilor în zonă vor determina creşterea fluxurilor de capital, creşterea şi dezvoltarea activităţilor economice.
„Datorită faptului că pe această stradă nu s-au mai făcut intervenţii importante,noi ne-am asumat acest proiect, starea carosabilului devenise extrem de proastă iar în anumite perioade chiar impracticabilă din cauza sistemului defectuos de canalizare şi evacuare a apelor meteorice, precum şi a defecţiunilor sistemului de alimentare cu apă existent pe aceste străzi. Este vorba despre un proiect finanţat de Uniunea Europeană cu o valoare de aproximativ opt milioane de euro, licitaţia internaţională fiind câştigată de firma Deltacons Tulcea. Nu se poate sări peste etapele asumate, iar termenul normal de finalizare a proiectului este februarie 2011.Totuşi vom rezolva bcata de drum din Prislav mai repede se pare“ a declarat viceprimarul George Blejan.
Drum nou,apă,  canalizare şi iluminat public
Realizarea reţelei de canalizare pe cele două străzi va permite ulterior extinderea reţelei de canalizare pe străzile adiacente, care la ora actuală nu au reţea de canalizare. Se are în vedere şi extinderea zonei industriale şi construcţia de locuinţe în zonă, avînd în vedere că în zona adiacentă străzilor Orizontului-Prislav există teren construibil care la ora actuală nu prezintă interes datorită faptului că în zonă nu există utilităţi. Reţeaua de canalizare de pe strada Orizontului şi de pe strada Prislav va permite preluarea apelor menajere de la locuitorii dintr-o zonă mai mare ce cuprinde 120 de agenţi economici şi aproximativ 2000 de gospodării. Conductele de alimentare cu apă de pe Orizontului şi Prislav vor asigura alimentarea cu apă a agenţilor economici actuali dar şi a celor ce vor veni în această zonă după ce toate vor fi puse la punct.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite