GALERIE FOTO Tulcea: Cinci delfini morţi au fost găsiţi în plasele braconierilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării Tulcea  a efectuat o misiune de control pentru combaterea braconajului pe Marea Neagră (zona Melea Sf. Gheorghe, Zatoane , Perişor). Au fost găsite unelte de pescuit fixe.

Comisarii RBDD au confiscat nouă ohane pentru capturarea sturionilor (şase ohane confiscate fac obiectul sesizarii penale), setci pentru scrumbie şi două setci monofilament.
„În uneltele de pescuit ridicate am găsit peşte mort şi deteriorat (aflat în stare de putrefacţie): scrumbie, 22 păstrugi sub dimensiunea legală, (asta înseamnă că aceste setci se aflau instalate mai demult). Alte 28 exemplare  păstruga sub dimensiunea legală au fost eliberate în apă fiind în stare vie“, spune Costel Ifrim, comisar şef.



Tot cu ocazia acestei acţiuni comisarii tulceni au găsit şi trei delfini morţi din specia Tursiops truncates ponticus (denumit popular Afalin) înecaţi în plase.
„Totodata am mai observat două exemplare de delfini morţi plutind pe suprafaţa apei, care aveau urme de strangulare de la plasele de pescuit“, mai spune Costel Ifrim.



Prin folosirea uneltelor de pescuit fixe în Marea Neagră este afectat  fondul piscicol prin capturarea de puiet de sturion (în special setcile de scrumbie distrug puietul de sturion, acesta încurcându-se în plasele cu ochiul mic) iar cele cu ochiul de plasă mare distrug specii protejate şi interzise capturării, spun comisarii tulceni.
„Au fost găsite două persoane din Sf. Gheorghe  care pescuiau cu ohane la sturioni şi cărora li s-a întocmit sesizare penală.    Uneltele confiscate urmează a fi predate la magazia Comisariatului“, mai adaugă Ifrim.  


image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite