Tulcea: Cele mai tari maşini tunate se întrec pe aeroportul de la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traditia continuă la Tulcea. În acest weekend,  pe aeroportul „Delta Dunării“ din Tulcea, are loc Renault Racing Days, un eveniment de amploare în lumea celor pasionaţi de curse auto.

Caii putere vor face senzaţie la Renault Racing Days, eveniment organizat în perioada 11 – 12 septembrie la Tulcea. Circa 100 – 130 de maşini de curse sunt aşteptate să se întreacă mâine pe aeroport. Organizatorii se aşteaptă ca la eveniment să participle şi cinci fete. De asemenea, la spectacolul concurs care începe mâine sunt aşteptaţi circa 10.000 de specatori, din ţară şi de peste hotare.Explicaţia pentru numărul mare de spectatori de la astfel de evenimente este destul de simplă: în toată ţara nu se organizează curse de acest gen decât la Tulcea şi la Satu Mare. La Tulcea este singurul astfel de concurs organizat de români (în Satu Mare este organizat de Ungaria).

Ce puteţi vedea


Din program fac parte concursuri de dragracing, drift show (cei invitaţi pot vedea cinci maşini special create pentru astfel de „show-uri“), drift taxi (contra unei sume de bani şoferii pot lua pasageri în dreapta), concurs de karting, expo-concurs de sound SPL şi SQL, cupa Renault Dacia, unde vor participa doar posesorii de automobile Dacia şi Renault.
Organizatorii vin şi cu o ofertă specială de catering. Este vorba despre o terasă de 200 mp special amenajată cu mâncare şi băutură.


Cum ajungeţi


De la Tulcea, pe E 87 (drumul spre Constanţa). La circa 20 kilometri de Tulcea faceţi dreapta spre Aeroport.
La această cursă organizatorii au gândit şi un sistem de parcare: vă puteţi lăsa maşina pe camp, de-a dreapta şi de-a stânga aleii care duce spre Aeroport.
Cei care nu vor să şofeze până aici pot alege mijloacele de transport în comun. Societatea de Transport Public pune la dispoziţie un autobuz care efectuează curse spre aeroport din oră în oră,  cu plecarea din parcarea hotelului Delta. Prima cursă este planificată pentru sâmbătă, la orele 9.00, iar ultima cursă la orele 18.00 (plecarea de la aeroport).
Preţul unui bilet este 4 lei, iar în toate autobuzele vor fi controlori care nu vor da amenzi, ci vor vinde bilete.


Daniel Onoriu aduce „The Rocket“ la Tulcea


În acest weekend, la cursele Renault Racing Days de la Tulcea va fi prezent Daniel Onoriu. Campionul va face demonstraţii cu maşina sa, The Rocket, pe pista aeroportului Tulcea.
Daniel va încinge asfaltul în prima şi a doua zi, şi va participa demonstrativ şi la concursul de drag racing.


Ionuţ Vrabie (Republica Moldova) şi tulceanul Costi Răileanu vin la aeroport

Una dintre cele mai „tari“ maşini care vor defila pe pista de curse este Nissan Skyline –ul lui Igor Vrabie. Motorul de 900 de cai putere va face senzaţie în acest weekend la Tulcea.
La eveniment va participa şi campionul european Costica Răileanu (karting).

Pentru o zi taxa de acces este de 15 lei, iar pentru întreg weekend-ul taxa de acces este de 25 de lei. Copiii de până în 14 ani şi pensionarii de peste 65 de ani beneficiază de gratuitate.

Maşina lui Ionuţ Olteanu (director de concurs):

Ford Fiesta ST, motor de 2.000 de centimetri cubi, benzină
Transformată integral în Turbo, este singura de acest tip din ţară
Modificări: întreg motorul, calculatorul de bord, injectoarele, componentele interne
Putere actuală: peste 230 de cai (în curând peste 300 de cai)
Avataje: maşină uşoară
Viteză maximă: 250 km/oră
Ajunge de la 0 – 100 km în 5 secunde
Ionuţ are Fordul din 2006. A participat cu ea la curse în Ungaria, Republica Moldova, şi la majoritatea curselor din ţară.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite