Tulcea: Ce trebuie să faceţi pentru a evita incendiile pe timp de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe incendii care apar în sezonul rece sunt cauzate de faptul că cetăţenii au început exploatarea instalaţiilor de încălzire. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea le aminteşte şi totodată le recomandă acestora o serie de reguli pentru evitarea unor astfel de situaţii

Coşurile de fum trebuie verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate. Aprinderea funinginii în interior poate produce o temperatură de 800 – 1000 C. În podul casei coşul de fum trebuie tencuit pentru a nu prezenta fisuri  prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile.
Se interzice utilizarea sobelor defecte şi a burlanelor metalice fisurate, a reşourilor electrice improvizate, a instalaţiilor electrice improvizate cu prize defecte şi siguranţe la tablourile electrice necalibrate.
Se interzice uscarea lemnelor pe sobele metalice, uscarea rufelor pe cuptorul sobei şi lăsarea nesupravegheată a focului. Nu se încarcă soba cu lemne înainte de culcare şi nu se lasă arzătorul aprins la sobele cu gaze naturale pe perioada de noapte nesupravegheate. Amplasaţi în faţa sobelor cu lemne o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse, care ar putea determina incendierea materialelor combustibile cu care acestea ar veni în contact. Cenuşa şi jăratecul vor fi depozitate în gropi speciale şi se sting cu apă.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite