Tulcenii tremură: vine căldura!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de furnizare centralizată a energiei termice este pregătit la nivel municipal, după cum dau asigurări reprezentanţii celor doi furnizori. Pe de altă parte, unii tulceni nu par încântaţi de perspectiva caloriferelor încinse.

Probele la reţea vor începe luna viitoare, atât la Energoterm (1 octombrie), cât şi la Dalkia (15 octombrie), cele două societăţi urmând a anunţa din timp asociaţiile de proprietari.
400 de cereri de debranşare

„Nu cred că vor fi probleme cu pornirea sistemului, sper să nu avem probleme nici cu primirea subvenţiei de 5.5 milioane de lei cu ajutorul căreia să ne achităm, la rândul nostru, datoriile Romgaz”, declară directorul Energoterm, Nicuşor Bâscă. La ora actuală, sumele de recuperat de la consumatori se ridică la 3.5 milioane de lei. „Ritmul recuperării debitelor este unul normal, nu e nici mai rău, nici mai bine faţă de anul trecut. Este adevărat că mă aşteptam să încasăm mai greu în acest an de criză, dar lucrurile nu stau foarte rău“, mai spune directorul Energoterm.
Pe de altă parte, numărul cererilor de debranşare de la sistemul centralizat se ridică la aproximativ 400. În maxim două săptămâni, reprezentanţii societăţii vor şti exact numărul cererilor aprobate, multe din acestea nefiind însoţite de documentaţia prevăzută de lege. În aceste condiţii, conducerea societăţii nu crede că vor fi probleme în ceea ce priveşte furnizarea energiei termice la unele asociaţii din cauza datoriilor.
Datoriile asociaţiilor - reeşalonate
  Conducerea celeilalte societăţi furnizoare de agent termic la nivel muncipal spune chiar că toate reviziile şi reparaţiile au fost efectuate din timp, astfel încât sistemul poate fi pornit în orice moment dacă este nevoie. „Toate centralele sunt în stare de funcţionare, singurele probleme putând apărea doar în condominiu. Dar nu este nicio problemă, noi putem izola aceste blocuri la branşament“, precizează directorul Dalkia, Dumitru Rubanschi. La ora actuală, datoriile populaţiei la furnizor se ridică la 1.5 milioane de lei, în timp ce societatea mai are de încasat o subvenţie de 4.5 milioane de lei.

Amănunte în ediţia tipărită a Adevarul de Seară.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite