Tulcea: Câte cinci ani de închisoare şi daune morale de 25.000 de euro pentru bătăuşii de la Pelican

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au jefuit o tânără tulceancă, după care s-au bătut serios şi cu tatăl acesteia. Cei doi tineri vor sta câte cinci ani după gratii pentru tentativă de omor calificat, după ce fata a rămas cu o infirmitate permanent în urma altercaţiei

Alexandru Oprina şi Ifrim Cristian au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare  pentru bătăile crunte aplicate celor doi în primăvara acestui an. De asemenea, Ciprian Alexandru Oprina va trebui să-i plătescă fetei, Elena Lavinia, despăgubiri civile de 579 de lei. Ambii vor avea de plătit, în solidar, 25.000 de euro daune morale, 5.400 de lei despăgubiri civile şi 315 lei reprezentând diferenţă salariu către partea civilă Topor Viorel.
Cei doi mai au de plătit şi 6.500 de lei cheltuieli de spitalizare către Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar şi câte 2.500 de lei, cheltuieli judiciare.
Jaful
Pe 29 martie 2010, cei doi inculpaţi se deplasau de la Liceul Moisil către localul Tic – Tac, iar pe drum, în dreptul staţiei de autobus de la Pelican, i-au furat umbrela Elenei Lavinia Topor şi au plecat la bar.
Tatăl recuperează umbrela
Fata  şi-a sunat tatăl (Viorel Topor), care s-a dus la bar peste băieţi, a recuperat umbrela, şi l-a lovit pe Alexandru Oprina. Acesta a ripostat, începând să lovească partea vătămată, altercaţie în care a intervenit şi Cristian Ifrim, ambii lovind victima cu pumnii şi picioarele.
Bătaia ia proproţii
La un moment dat victima a încercat să părăsească localul, însă Ifrim a tras-o de mânecă înapoi, aplicându-i lovituri cu pumnii şi picioarele în regiunea capului. Cu toată intervenţia persoanelor aflate în local, victima nu a putut fi scăpată din mâinile agresorilor, astfel că aceasta, la un moment dat, s-a retras într-o parte a localului, luând asupra sa un tac de biliard pentru a se apăra de agresori. Atunci Oprina s-a apropiat de tatăl minorei,  a prins-o cu mâinile de tac, timp în care Ifrim, folosindu-se de celălalt tac al mesei de biliard, a lovit-o în regiunea capului pe victimă, doborând-o. Imediat după aceea, Alexandru Oprina i-a aplicat o lovitură cu piciorul în cap, după care a călcat victima pe cap, părăsind localul.
Nu l-au lăsat să sune la Poliţie
La părăsirea localului, Ciprian Oprina i-a smuls din mână telefonul părţii vătămate, fiica victimei,  aruncându-l pe jos pentru că aceasta anunţa organele de poliţie.
Fata a rămas cu sechele fizice
„Victima a fost internată la secţia neurochirugie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu diagnosticul fractură frontoparietală bilaterală, multiple traiecte de fractură cominutive la nivel parietal, hematom epicranian parietal bilateral, hematom epidural, fiind supusă intervenţiilor chirurgicale, necesitând pentru vindecarea leziunilor suferite 50-55 zile de îngrijiri medicale. Medicul legist a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în primejdie, această rămânând cu infirmitate fizică definitivă post cranectomie“, a declarat procuror Laura Subţirelu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
       

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite