Tulcea: Captură record de ţigări - pagubă de 250.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre 2 milioane de ţigarete Plugaru şi MT. Prejudiciul calculat de reprezentanţii Vămii ajunge la 250.000 de euro. Este cea mai mare captură din judeţul Tulcea din ultimii ani.

Şase persoane cu vârste între 22 şi 35 de ani (două din Arad şi patru din judeţul Tulcea) au ajuns în faţa instanţei de judecată azi dimineaţă, la ora 4.00 în acest dosar. Pentru două dintre aceste persoane s-a emis mandat de arest preventiv. Este vorba despre Dorin Florin Popa şi Edis Suhov. Restul au primit interdicţia de a părăsi ţara.
Acţiunea a început miercuri şi s-a încheiat azi noapte. Pe lângă cele 2 milioane de ţigarete, au mai fost confiscate şi trei autovehicule – Toyota, BMW, Honda, o autoutilitară Iveco, o staţie de emisie – recepţie şi două ambarcaţiuni: un Merry Fisher şi un Quick Silver. 
Cele mai multe – Plugaru
După cum spune şeful Poliţiei Tulcea, Vasile Şofan, 1,3 milioane ţigarete sunt marca Plugaru, şi peste 600.000 de ţigarete marca MT (Moldova Tabac). Pachetele aveau timbru de Republica Moldova.
Mari consumatori de ţigări Plugaru sunt crescătorii de animale din judeţ. În marea lor majoritate aceştia sunt clienţi ai contrabandiştilor. Mai nou, se spune, pentru a nu fi depistaţi de oamenii legii, fumează ţigări Plugaru ţinute în pachete cu timbru de România.
Mod de operare
La vedere. Cei şase au fost prinşi în flagrant, în timp ce descărcau marfa. O aduceau cu şalupa, legau  ambarcaţiunea de peridoc, după care plecau pe uscat de parcă ar fi venit de la pescuit. Practic treceau pe lângă toţi oamenii legii fără a da de bănuit. Au fost prinşi în Nordul municipiului, într-o locaţie din zona Viticulturii.
Un element de inedit este faptul că aveau staţii de emisie recepţie pe care le foloseau pe frecvenţe greu de urmărit. 

image

Au venit cu maşinile personale
Pentru a nu da de bănuit, poliţiştii, printre care şi şeful IPJ, Vasile Şofan, au venit la flagrant cu maşinile personale. Astfel că inculptaţii au crezut că şi oamenii legii sunt de-ai lor. Nu mică le-a fost uimirea atunci când au văzut mascaţii în mijlocul lor.
În această acţiune au fost implicaţi, alături de poliţişti, reprezentanţi ai Vămii şi ai Gărzii Financiare.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite