Tulcea: Căluți salvați la Letea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic sufletist a reușit să scape mânjii iepelor transportate spre abator în urma operațiunii de capturare a cailor semisălbatici din pădurea Letea de luna trecută.

Medicul Ștefan Răileanu de la Institutul Național de Cercetare Delta Dunării, un mare iubitor al cailor s-a străduit să salveze ce mai era de salvat după ce oamenii din zonă și-au însușit animalele capturate. „Am avut nopți albe când le dădeam mânjilor să mânânce prin vene, astfel încât din totalul de 17 mânji salvați am pierdut doar unul“, spune medicul.

49 de cai semisălbatici din zona Letea au fost capturați la sfârșitul lunii mai într-o acțiune demarată de Primăria C.A. Rosetti în vederea identificării, cipării și ulterior vinderii de către proprietari a animalelor în vederea abatorizării. Aceștia au fost încărcați într-un tir în vederea transportării către un abator din județul Brașov. În urma presiunii exercitate de opinia publică cu privire la relele tratamente aplicate cailor, transportul a fost oprit în județul Brăila, caii fiind îngrijiți la o fermă din Urleasca.

Citiți mâine dimineață în Adevărul de Tulcea povestea mânjilor salvați!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite