Tulcea: Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea organizează mâine, la ora 10.00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Piaţa Independenţei, bursa locurilor de muncă dedicată absolvenţilor. Aproape 700 de absolvenţi se bat pentru 223 de locuri de muncă. 149 de tulceni cu studii superioare se bat pentru 21 de locuri de muncă ce le sunt oferite.


În evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt înregistraţi 689 de absolvenţi, din care 533 sunt absolvenţi din 2010. Toţi absolvenţii, de orice nivel, care doresc să se încadreze pe locurile de muncă vacante, sunt aşteptaţi la Casa Sindicatelor.
Se caută angajaţi cu studii medii
Cele mai multe meserii se adresează absolvenţilor cu studii sub nivel mediu şi celor cu studii medii: gaterist la tăiat piatră, tăietor şlefuitor piatră, maşinist la maşini cale mecanizare uşoară şi grea, lăcătuş mecanic, sudor, lăcătuş construcţii metalice, tâmplar universal, instalator instalaţii sanitare, brutar, patiser, inspector asigurări, mecanic utilaj, dozator la producerea aglomeratului, maşinist exhaustor, femeie de serviciu.
Şapte tulceni cu studii superioare pe un loc de muncă
La momentul de faţă şi-au anunţat prezenţa 25 de angajatori (din cei 110 contactaţi), care pun la bătaie 223 de locuri de muncă. Din acestea, numai 21 sunt pentru cei care au studii superioare. În mare parte este vorba despre ingineri şi agenţi de asigurări.
Din cei 689 de absolvenţi aşteptaţi la această bursă, 149 au studii superioare. Astfel, şapte tulceni se bat pe un loc de muncă destinat celor cu studii superioare şi circa trei tulceni cu studii medii se bat pentru un job.
Toţi şomerii sunt aşteptaţi la bursă
La această acţiune pot participa şi alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Sunt invitaţi să participe toţi agenţii economici intersaţi să angajeze personal.
„Noi am anunţat angajatorii că este o bursă pentru absolvenţi, dar se poate prezenta orice şomer. Practic, toată lumea are o şansă să se încadreze în muncă la această bursă“, spune directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Iuliana Lefter.

540 de absolvenţi de studii medii au la dispoziţie 201 locuri de muncă. Aceştia sunt cei mai căutaţi la momentul de faţă pe poiaţa muncii din Tulcea.
Absolvenţii cărora li s-au deschis dreptul la indemnizaţia de şomaj şi se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor de şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, conform legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Sumele cuvenite se acordă la sfârşitul primului an de activitate în muncă. De asemenea, absolvenţii cărora li s-au deschis dreptul la indemnizaţia de şomaj beneficiază şi de prima de angajare, în valoare de 425 lei.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite