Tulcea: Buluceală la analize gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine este ultima zi în care îţi mai poţi face analize gratuite la parterul Palatului Copiilor. Sute de tulceni s-au îmbulzit încă de la prima oră pentru a-şi primi „porţia de sănătate“. În total, o mie de tulceni pot beneficia de analize gratuite în perioada campaniei de informare numite  „Expoziţia de Sănătate“.

De miercuri şi până vineri, de la ora 9.00 la 13.00 şi de la 15.00 la 17.00, tulcenii sunt aşteptaţi să primească sfaturi, dar şi analize gratuite în cadrul campaniei demarate de Centrul de Sănătate şi Medicină Preventivă „Herghelia“ în parteneriat cu Direcţia  de Sănătate Publică Tulcea, Filiala Tulcea a Crucii Roşii Române şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Famile.

În prima dimineaţă în mai puţin de o oră s-au înscris 130 de persoane. Fiecare tulcean care vine la analize stă aproximativ o oră pentru a trece prin toate standurile.

 Vizitatorii sunt întâmpinaţi la intrare de voluntarii asociaţiilor şi primesc o fişă de înscriere, după care sunt conduşi de către un ghid prin Standurile Sănătăţii unde vor primi explicaţi, sfaturi şi pliante.

„Avem prezentări ale elementelor esenţiale pentru SANATATE: Soarele, Aerul, Nutriţia, Apa, Tihna, Activitatea Fizică, Temperantă şi Echilibrul mental şi spiritual“, spune Carmen Bălaşa, voluntar al Asociaţiei de Sănătate, Educaţie şi Familie.
Pauză de masaj între analize

După vizitarea celor opt standuri, tulcenii trec la analize:  măsurarea nivelului glicemiei şi al colesterolului, evaluarea stilului de viaţă, măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea greutăţii, procentului de grăsime corporală şi a taliei.

Pentru că rezultatele la măsurarea glicemiei durează 10 – 15 minute, tulcenii primesc un masaj de relaxare între aceste două rânduri de analize.

La final, în baza fişei cu toate datele privind sănătatea, dar şi în funcţie de modul de trai, tulcenii au putut să îşi calculeze vârsta sănătăţii.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite