Tulcea: Braconierii comandă dispozitive electrice pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Deltei a confiscat în urmă cu două zile un dispozitiv electric de pescuit ultramodern, comandat pe interent. Şeful formaţiunii, comisarul Ştefan Leonte, a precizat că aparatul costă peste o mie de euro, este de mici dimensiuni şi uşor de manevrat.

Un echipaj de intervenţie al Poliţiei Deltei din cadrul IGPR a surprins în flagrant, pe canalul Dunărea Veche, doi indivizi în timp ce capturau peşte folosind un dospozitiv electric. Claudiu (34 de ani) şi Pavel (36 de ani) reuşiseră să prindă 30 de kilograme de peşte proaspăt de diferite specii.
Cu aparatul în rucsac
Comisarul-şef Leonte a declarat că cei doi aveau un aparat electric modern, de mici dimensiuni, pe care îl ţineau în rucsac.

„Braconierii s-au adaptat cerinţelor şi noului în tehnologie, dacă pot să spun aşa. Cei doi indivizi purtau dispozitivul electric într-un rucsac de voiaj. Nimeni nu ar fi depistat că acolo s-ar fi ascuns un aparat distructiv. Din declaraţiile celor doi rezultă că aparatul a fost comandat pe internet, iar preţul lui depăşeşte 1.000 de euro“, a declarat comisarul-şef Ştefan Leonte.La vederea poliţiştilor, rucsacul cu aparatul incriminator a fost aruncat în apă. Poliţiştii spun că, prin metode specifice, vor încerca să dea de filiera comerţului electronic cu dispozitive electrice utilizate în acţiunile de braconaj. Celor doi, Claudiu din Constanţa şi Pavel din Mila 23, judeţul Tulcea, le-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de braconaj şi distrugere a resursei piscicole.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite