Tulcea: Bogdan Ignatencu dansează pe hip hop în paşi de balet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Ignatnecu
Bogdan Ignatnecu

Face parte din trupa Euroritm de doi ani de zile şi este unul dintre cei mai apreciaţi dansatori din Tulcea. Dansurile lui preferate sunt Bollywood (un dans indian) şi o combinaţie între hip hop şi balet. Este ceva inedit, altceva decât ajunge pe scenă, spune el.

Bogdan s-a apucat de balet acum doi ani de zile, după ce timp de alţi doi ani a făcut judo. După un accident destul de grav la fotbal, în care s-a rănit la braţ, a trebuit să renunţe definitiv la judo. După o pauză de un an de zile în activităţile extraşcolare, sfătuit de o prietenă care făcea dansuri de mai mulţi ani, s-a apucat de dans modern. Împreună cu trupa din care face parte, Euroritm, a adus la Tulcea două medalii şi multe premii la toate competiţiile la care a aprticipat.
Pe podium la competiţiile internaţionale
Trupa Euroritm, în care sunt înscrise şapte perechi, a adus numai premii judeţului nostru la concursurile naţionale şi internaţionale la care s-a înscris.
„Cele două medalii sunt de la două concursuri internaţionale, unul la Focşani, în anul 2009, şi unul la Vălenii de Munte, în vara acestui an“, povesteşte Bogdan.
Este o muncă de echipă, în care fiecare membru vine cu partea lui la aceste merite. Fiecare munceşte extrem de mult pentru ca rezultatele să fie pe măsura aşeptărilor.
Cel mai mult i-a plăcut la competiţia naţională de la Bucureşti, acolo unde au participat mai multe trupe, şi unde a simţit pe pielea lui adevărata concurenţă. Erau trupe foarte bine pregătite, s-a dansat mult balet cu breakdance şi s-a muncit extrem de mult pentru premiul pe care l-au luat. Evident, tot locul întâi.
Şase dansuri
Urcă pe scenele tulence şi naţionale la diverse evenimente, nu neapărat la concursuri. Oferă publicului şase tipuri de dans: ţigănesc (Şatra), rock’n’roll – anii ’60, hip hop combinat cu balet, bollywood, dans contemporan (feeling good) şi dans hip – hop simplu.
Preferatele lui sunt bollywood şi combinaţia dintre hip – hop şi balet. „Mi se pare ceva inedit, altfel decât dansurile obişnuite cu care se prezintă marea majoritate a trupelor. Cred că acesta este motivul pentru care îmi place cel mai mult acest tip de mişcare pe scenă“, mai adaugă Bogdan.
Citiţi continuarea în Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite