Tulcea: Biroul local de informare pentru viitoarele mămici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamele trebuie să aleagă: un an sau doi ani cu cel mic
Mamele trebuie să aleagă: un an sau doi ani cu cel mic

Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale a înfiinţat de ieri un centru de informare pentru cele care doresc să intre în posesia indemnizaţiei de creştere a copilului începând cu data de 1 ianaurie 2011.

Viitoarele mămici sunt invitate să sune de luni până vineri, de la 08.30 la 16.30 la 0240/531.054, interior 208. Persoana de contact este Liliana Tabără, cea care le va oferi tulcencelor (sau tulcenilor, în caz că familia alege ca tatăl să stea acasă cu copilul) toate informaţiile de care au nevoie.
Ce pot alege părinţii?
Mamele care vor să stea cu cel mic numai un an de zile, vor primi o indemnizaţie de 75% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 3400 de lei şi nici mai puţin de 600 de lei. În acest caz, dacă se întoarce la muncă înainte să împlinească cel mic un an de zile, mama va primi un bonus de 500 de lei până ce acesta va împlini doi ani.
De asemenea, mamele pot sta acasă doi ani de zile, cu o indemnizaţie de 75% din media veniturilor, cu un minim de 600 de lei şi un maxim de 1200 de lei.
Pentru copiii cu handicap, mamele vor avea dreptuld e a sta acasă timp de trei ani de zile, cu o indemnizaţie de 75% din media veniturilor din ultimele 12 luni. Revenirea la locul de muncă pentru aceste mame este stimulată oricând, până ce copilul împlineşte trei ani.
La momentul de faţă în judeţ există circa 1560 de beneficiari ai acestei prestaţii sociale, din care trei sunt cu suma maximă (3400 de lei) şi circa 500 sunt cu suma minimă, de 600 de lei.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară de mâine!



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite