Tulcea: Beţivanii rămân fără ajutoare sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coada la ajutoare
Coada la ajutoare

Cei care folosesc ajutorul social pentru a-şi cumpăra băutură sau pentru a merge la jocuri de noroc rămân cu buza umflată. Directorul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) din cadrul Primăriei, Ştefana Zibileanu, spune că acest proiect a fost solicitat de Inspecţia Socială în urma controalelor efectuate în ultimele luni.

Mâine consilierii locali vor dezbate un Regulament de acordare a ajutorului social. Este vorba despre o listă de criterii proprii de stabilire a condiţiilor care duc la neacordarea ajutorului social şi încă o listă de criterii de evaluare a posibilelor venituri rezultate din valorificarea bunurilor.
Ce să faci ca să pierzi ajutorul social
Există trei mari categorii de tulceni care riscă să rămână lefteri după intrarea în vigoare a regulamentului privind acordarea venitului minim garantat.  
Dependenţii: Rămân fără sursa lunară bugetară de venit cei despre care se află, pe verificate, că-şi dau banii  pe băutură sau la jocuri de noroc. Vecinii sunt cei care pot „vinde“ astfel de informaţii.

Mincinoşii: Ai minţit o dată, rămâi fără ajutor social. Se va retrage indemnizaţia sau se va respinge cererea celor care au fost prinşi că au făcut declaraţii false în ceea ce priveşte numărul de membri ai familiei, veniturile fiecăruia. De asemenea, rămâne fără bani şi cel care „uită“ să declare schimbări în ceea ce priveşte componenţa familiei, veniturile, sau informaţii legate de domiciliu.

Nepăsătorii: cei care uită să se prezinte la sediu şi să îşi ridice ajutorul social timp de trei luni de zile consecutiv, fără să prezinte dovezi care să explice o astfel de situaţie nu vor mai primi banii. Dacă nu sunt indispendsabili, statul nu îi mai dă.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite