Tulcea: Bani mai puţini pentru lapte, corn şi măr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa de astăzi reducerea sumelor alocate pentru programul naţional „Laptele şi Cornul“. Peste 18.000 de elevi din judeţ vor mânca, în acest an, cu 400.000 de lei mai puţin decât era prevăzut iniţial.

Beneficiarii programului „Lapte şi corn“, acum şi mere este afectat de criză. Cei circa 18.000 de copii care primesc micul dejun în fiecare zi prin acest program guvernamental nu vor fi afectaţi de această măsură, spune purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Tulcea.


Costul per elev permite reducerea


„S-a calculat costul pe elev prevăzut de legislaţie, înmulţit cu numărul de beneficiari. Suma prevazută în buget, adică cea rectificată, acoperă necesarul pentru lunile de şcoală din acest an calendaristic“, spune Paula Giurea, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Tulcea.


Se păstrează preţul de anul trecut


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Nicolae Chichi, cel responasbil de finanţele judeţului, spune că procedura de licitaţie este abia la început şi asta ca urmare a unor nereguli constatate în declaraţiile pe proprie răspundere a celor care s-au arătat interesaţi.
„Până se va finaliza licitaţia, vom merge pe acte adiţionale şi vom păstra preţurile de anul trecut, chiar dacă asta este în dezavantajul firmelor care asigură aplicarea acestui program“, spune Nicolae Chichi.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite