Tulcea: Bacul Civitas a fost lansat la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După repetate amânări, municipalitatea asigură o ambarcaţiune modernă pentru traversarea Dunării spre şi dinspre suburbia Tudor Vladimirescu

Ieri după amiază, a fost inaugurată nava care respectă cerinţele unei traversări în condiţii optime a Dunării, după ce ani de zile, tulcenii foloseau fie barca cu vâsle, fie şalupe învechite pentru a trece de pe un mal pe altul al fluviului. Nava are ocapacitate de 30 de locuri pe scaune şi oferă condiţii de siguranţă şi confort
Încă de la orele dimineţii au fost făcute primele curse între cele două maluri ale Dunării, bacul Civitas, cu o capacitate de 30 de locuri atrăgând atenţia trecătorilor de pe faleză. „Foarte bine că s-a reuşit în sfârşit înlocuirea şalupelor vechi. Aceasta nouă arată, într-adevăr, bine. Să vedem cum o să se comporte când va fi plină“, spune Vasile Marin (46 de ani).
„Eu am auzit că nu este aşa sigură pe cât se laudă Primăria. Nu ştiu cât de sigură va fi la iarnă, pe vânt sau sloiuri“, îşi arată reticenţa Doina Vasiloi (35 de ani).
Finalizarea investiţiei de aproximativ 320.000 lei s-a lăsat aşteptată din mai multe cauze. Pe de o parte a fost vorba de condiţiile meteorologice din luna iulie, pe de altă parte lungul proces al autorizărilor şi obţinerii licenţei de transport pasageri.
Nava are o capacitate de 30 de locuri pe scaune la care se mai adaugă locuri în picioare, spre deosebire de şalupele vechi care transportau doar 10 persoane, şi este condusă pe personal navigant cu pregătire de specialitate. Acesta este format din şase persoane care vor asigura în schimburi transportul pasagerilor, inclusiv sâmbăta şi duminica.
Nava va prelua primii pasageri începând de luni, până atunci finalizându-se lucrările de adaptare a pontonului din suburbia Tudor Vladimirescu, respectiv înălţarea acestuia.
Până la această dată, societatea Transport Public (cu acţionar majoritar Consiliul Local) care se ocupă de administrarea serviciului de trasport persoane peste Dunăre nu a avut nicio navă pentru desfăşurarea serviciului, aceasta închiriind şalupele mici de la alte societăţi comerciale.
Transport sigur şi confortabil
„Venim în întâmpinarea mai multor solicitări ale tulcenilor de a asigura un transport modern, sigur, confortabil. Nava trebuia pusă în funcţiune de Sfânta Marie, îmi asum întârzierea dar chestiuni în afara voinţei noastre ne-au împiedicat să efectuăm lansarea mai devreme“, a declarat primarul Constantin Hogea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite