Tulcea: Au agăţat din greşeală 350 de metri de plase monofilament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este explicaţia tinerilor prinşi de Poliţia de Frontieră în zona localităţii Sălcioara cu plasele în portbagaj

Azi dimineaţă, doi tineri din localitatea Mihai Viteazu au fost prinşi de frontierişti în timp ce transportau în portbagajul unei Dacii 60 de kilogrme de caras şi 10 plase monofilament de 350 de metri. Interesantă este explicaţia celor doi :
„Bărbaţii au declarat că au pescuit în zona Canal 5, iar la întoarcere au agăţat accidental cu barca mai multe plase monofilament pe care le-au luat cu intenţia de a le folosi în gospodărie“, a declarat Natalia Agighioleanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea.
Ca urmare a celor constatate, celor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere  de plase monofilament, iar peştele, în valoare de 200 lei, a fost predat unei  societăţi comerciale de profil.   
Tot în această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea l-au depistat, pe raza localităţii Sălcioara, zona Cap Iancina, pe Daniel L. (34 de ani), în timp ce transporta cu un atelaj hipo 21 de plase monofilament. Daniel a fost mult mai sincer :
„Bărbatul a declarat că plasele îi aparţin şi că intenţiona să le folosească la pescuit. Celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de plase monofilament, iar cele 21 de plase cu lungimea totală de1900 m  au fost ridicate în vederea confiscării“, a mai adăugat Natalia Agighioleanu.




Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite