Tulcea: Atenţie, turişti! Ce trebuie să faceţi în cazul unui incendiu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă îţi spun ce trebuie să faci în cazul în care, în timp ce eşti în concediu, în clădirea în care eşti cazat izbucneşte un incediu. Iată sfaturile:

Pentru a preveni un incendiu nu fumaţi în pat şi nu aruncaţi conţinutul scrumierelor în coşurile de gunoi, nu utilizaţi în încăperile de cazare aparate cu gaze ori cu lichide inflamabile sau orice echipament pentru preparat sau încălzit hrana, nu modificaţi nici o instalaţie electrică. Pentru orice defecţiune constatată la acestea apelaţi la serviciile specializate ale hotelului, pensiunii. Nu adormiţi cu echipamente electrice în funcţiune.
Pentru a vă asigura evacuarea în caz de pericol trebuie să ştiţi unde sunt amplasate scările de evacuare şi să întrebaţi la recepţie care este semnalul de evacuare în caz de pericol.
La auzul semnalului de alarmă: păstraţi-vă calmul – nu ţipaţi. Evacuaţi încăperea, îndreptându-vă spre una din căile de evacuare (traseul este  marcat pe schiţa afişată pe uşa camerei dumneavoastră). Nu folosiţi liftul! Puteţi rămâne blocaţi, nu luaţi cu dumneavoastră bagaje de mână la părăsirea încăperii. Pe traseu rămâneţi grupaţi, evitaţi îmbulzeala pe scări, ajutaţi copii şi   persoanele în vârstă. Dacă traseul se inundă cu fum continuaţi deplasarea. Aplecaţi-vă cât mai mult şi protejaţi-vă căile respiratorii cu o parte a îmbrăcămintei. Nu reveniţi în hotel decât la recomandarea personalului hotelier.


Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite