FOTO Tulcea: Atelier pentru lucrări de artă contemporană la Luncaviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artă contemporană la Luncaviţa
Artă contemporană la Luncaviţa

ART2011 este un proiect  derulat de catre echipa  Butterfly Effect de la Şcoala de Arte şi Meserii Luncavița  în cadrul concursului național de proiecte „Școala lui Andrei“. 

Scopul proiectului pe termen scurt este obținerea finanțării de 5.000 euro în vederea dotării unui atelier unde se vor realiza lucrări de artă contemporană. Ineditul acestor lucrări constă în maniera de realizare: pe lângă utilizarea de diverși coloranți, colajele de mari dimensiuni  conțin și inserții din diverse tipuri de deșeuri colectate în urma activităților de ecologizare.



„La nivelul comunității, promovarea unei asemenea inițiative, are ca finalitate creșterea nivelului de conștientizare a cetățenilor în raport cu problematica de mediu. Se  dorește , așadar, crearea unei alternative educaționale pentru tineri  și oferirea unei strategii non-convenționale de reciclare a deșeurilor pentru întreaga comunitate“, spune primarul din Luncaviţa, Ştefan Ilie.
În cadrul acestui proiect se doreşte şi deschiderea unei expoziții permanente în Casa de Cultură Luncavița care să particularizeze oferta turistică a localității diferențiind-o de alte zone care oferă servicii similare.
„Menționăm că cele două lucrări realizate până acum în cadrul proiectului  au participat la expoziția-concurs  de artă modernă și tradițională  «Idee și Obiect», unde au obţinut premiul I“, mai spune primarul.



Astfel, implementarea proiectului ART2011  se înscrie, în mod natural, în campania de promovare a specificului zonei astfel încât numărul de turişti  să crească în mod semnificativ.

Artă contemporană la Luncaviţa
Artă contemporană la Luncaviţa
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite