Tulcea: Asociaţia Comunelor oferă o alternativă pentru auditul public intern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 18 comune tulcene au semnat deja acordul de cooperare pentru audit, restul, spune conducerea Asociaţiei Comunelor, sunt influenţaţi de presiunile Asociaţiei Auditorilor.

Preşedintele Filialei Judeţene Tulcea a Asociaţiei Comunelor din România a anunţat ieri că doar 18 dintre cele 46 de comune tulcene au semnatacordul de cooperare pentru audit, o formulă legală şi mult mai puţin costisitoare decât un contract de prestări servicii cu o firmă de audit intern.
„Sunt multe presiuni de la cei care  vor să obţină cât mai mulţi bani de la comune, contracte, plus că şi mulţi primari nu înţeleg anumite aspecte legate de auditul public intern, aşa că sunt uşor de influenţat“ spune preşedintele filialei, primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie.
Auditul public intern prin cooperare este o alternativă pentru comunele care fie nu au un astfel de post de audit, fie nu deţin fonduri pentru angajare.Practic se plăteşte o contribuţie către Asociaţia Comunelor, care din aceste fonduri angajează auditori care să asigure corect auditul intern.
„E cea mai bună formulă pentru că puţine comune au angajaţi pentru audit,  plus că şi dacă nu ar fi posturile blocate, cine se duce pe 700 de lei auditor la ţară.Asociaţia va angaja mai mulţi auditori care vor putea realiza misiuni de audit în orice comună, conform legislaţiei în vigoare“ mai spune preşedintele Ştefan Ilie.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite