Tulcea: Armata vrea jumătate din ANL-urile ce se vor construi la „Marină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de tineri tulceni vor putea beneficia de locuinţe în sistemul ANL după ce Consiliul Local şi Ministerul Apărării au ajuns la un acord de principiu privind preluarea unui teren din municipiu.Culmea, deşi nu mai are oameni, „armata“ vrea jumătate din apartamente.

Consiliul Local Tulcea şi Ministerul Apărării Naţionale au ajuns la un acord privind transferul unui teren pe care urmează să se construiască un nou cartier ANL.

Ani de zile Ministerul Apărării a ţinut cu dinţii de terenul de pe strada 1840, aparţinând Unităţii de Marină Tulcea.Cele aproape trei hectare de teren ajunseseră în paragină, odată cu alte imobile ale armatei din municipiul Tulcea, practic un maidan înconjurat de un gard de beton.
„Ne-am jucat de-a şoarecele şi pisica ani la rând, probabil au realizat că nu au altă soluţie şi au dat dovadă de înţelegere“, spune primarul Constantin Hogea.

Vor jumătate din apartamente!

Interesantă este condiţia pusă de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale pentru parafarea acordului de transfer: jumătate din locuinţele ce se vor construi!

„Consiliul Local Tulcea va transfera în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, 50% din locuinţele realizate pe terenul celor două imobile, dar nu mai puţin de 150 de unităţi locative, împreună cu terenul aferent, în cel mult trei luni de la efectuarea recepţiei “ spune colonelul Gheorghe Nistor, şeful Unităţii Militare 02523 Bucureşti.

Autorităţile locale au fost de acord cu pretenţia celor de la Minister, mai ales că aceasta va fi foarte greui de pus în practică, acvând în vedere numărul mic al militarilor din municipiu.

„Mai mult, nu cred că vor găsi  foarte mulţi care să îndeplinească şi condiţiile impuse de ANL, vârstă, punctaj, etc“ spune primarul Hogea.În aceste condiţii, până la urmă şi apartamentele solicitate de armată vor ajunge într-un final, în mare parte, tot în circuitul civil.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite