Tulcea: Alexandru Cismaru, maestru instrumental la numai 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul s-a întors de la Festivalul de Folk din Brăila, la a doua competiţie de acest gen la care a participat, cu premiul special pentru măiestrie instrumentală

A primit premiul de la preşedintele juriului, Titus Andrei, dar ţine mine că pe scenă era şi Nicu Alifantis, unul dintre cei pe care îi admiră.
Casa Tineretului din Brăila a gazduit a V-a ediţie a Festivalului Naţional de folk Chira Chiralina. Aici tulcenii de la Foişorul de Folk au încântat atât publicul, cât şi juriul, cu talentul lor. Pe lângă premiul trupei, aceştia a adus acasă, prin Alexandru, premiul de măiestrie instrumentală.
„Publicul a fost extraordinar. Sala era mică, dar plină ochi. A fost un public extrem de cald. Am avut parte de aplauze prelungite şi ne-a făcut să ne simţim apreciaţi“, spune Alexandru.
A cântat două piese proprii, ale lui Mircea Iordache – „Cântecul nebunului“ şi „Rugă“. Este cu atât mai mândru de realizarea lui cu cât este al doilea festival la care participă.
„Prima dată am cântat alături de Mircea, pe care îl cunosc de trei ani, şi de Cristi, pe care în cunosc de cinci ani, pe scena teatrului „Jean Bart“. Acolo ne-a venit ideea unui formaţii. În cursul lunii trecute am participat la primul meu festival, la Călăraşi. Acum, la Brăila, este a doua oară când intru într-o astfel de competiţie. Şi încă nu îmi vine să cred că am primit acest premiu“. Diploma i-a fost decernată de Titus Andrei, alături de Nicu Alifantis.
Cântă din clasa a cincea
Este elev la Liceul de Artă, acolo unde studiază, în continuare, chitara. S-a apucat de studiul acestui intrument în anul 2004, când era de abia în clasa a cincea. Mai târziu a constatat că nu există doar chitara clasică, cea pe care o studia cu profesor, ci şi chitara electrică.
„Am început, acum patru ani, să învăţ sinur chitara electrică şi electroacustică. Acest prim premiu l-am câştigat cântand la o chitară electroacustică“, spune Alexandru.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite