Tulcea: Alexandra Malațov, campioană la ju jitsu și kung fu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campioana Alexandra
Campioana Alexandra

Alexandra practică artele marțiale din 2007 și a reușit să să câștige numeroase competiții deși a debutat cu un accident care părea să-i curme viața sportivă.

Pentru Alexandra totul a început în noiembrie 2007 când o prietena i-a vorbit despre artele marțiale - ju jutsu - și despre sensei Ovidiu Tîrlogeanu. Așa a descoperit clubul sportiv „Sakura-Dojo“. Aici a descoperit niște oameni deosebiți, senseii Tîrlogeanu Ovidiu (4 Dan ju jutsu), Leontiev Lucian (4 Dan ju jutsu), Botezatu Gheorghiță (2 Dan ju jutsu) și Ionescu Cornelius (2 Dan ju jutsu).
Ju jutsu, arta supleții

„Din pasiune pentru artele marțiale, timpul lor liber și-l petrec la sala de antrenamente învățându-ne pe noi arta supleții. Ju jutsu este o disciplină marțială atât dură cât și suplă. Varietatea mare de tehnici și folosirea eficientă a biomecanicii corpului în acestea, fac din ju jutsu o metodă de autoapărare eficientă. Când te afli într-o situație periculoasă, față în față cu răufăcători de exemplu, se poate să-ți păstrezi sângele rece grație a ceea ce numim stăpânire de sine. Aceasta nu se dobândește decât prin antrenamentul corpului și al spiritului“, vorbește cu însuflețire Alexandra.
Multiplă campioană

Sportiva deține centura albastră, kyu 2 la ju jutsu și centura albastră, 4 qi la kung fu. În 2007 a început participarea la concursuri, primul dintre acestea însemnând și primul test de viață. A suferit o entorsă gravă a genunchiului cu ruptură parțială de ligamente, care nu a oprit-o însă din drum. După o lungă perioadă de recuperare a revenit la concursuri. Lista reușitelor e copleșitoare: locul 1 la Balkan Kung-fu Campionship din 2008 - Non Contact Sanda; locul 3 Campionatul National Kung-fu 2009-Non Contact Sanda; locul 2 la World Kung-fu cup 2009 - Non Contact Sanda; locul 1 la Campionatul național Kung-fu 2010-Light Fighting Sanda; locul 1 la Campionatul național Kung-fu 2010-Non Contact Sanda; două locuri 1 la World Kung-fu cup 2010-Light Fighting Sanda și Non Contact Sanda; locurile 1 și 2 Campionatul National Kung-fu pe echipe 2010; locul 3 la Campionatul national Kung-fu 2011-Full Contact Sanda; locul 1 la Cupa României Kempo 2011-Knock Down; locul 3 la Campionatul national Kempo 2011-K1 dar și trei locuri 1World Kung-fu cup Bulgaria 2011-la toate stilurile.

„Campionatul de Kung-fu de la Albena a fost unul dintre cele mai importante, pentru că am avut ocazia să concurez pe toate cele trei stiluri de luptă și să-mi pun la încercare rezistența și tenacitatea“, spune sportiva.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite