Tulcea: Alexandra Grigorovici, artist la numai 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiică de pictoriţă, Alexandra are un teanc de diplome strânse în mai puţin de doi ani de zile. Pictează de când era foarte mică. De abia în clasa a V-a a intrat la Palatul Copiilor într-un club de profil, astfel că acum a început să picteze profesionist, cum s-ar spune.

De la intrarea ei în club şi până la premii venite pe bandă rualntă nu au trecut decât câteva luni. Are mai multe premii obţinute în ultimii doi ani decât oricare dintre copiii îndrumaţi de Zoiţa Panciu la Palatul Copiilor. Este mândria cercului de pictură şi desen, spun profesorii din cadrul Palatului Copiilor.
Mama pictează icoane la Catedrală, bunicul a fost pictor

Vine dintr-o familie în care pictura a fost prezentă în permanenţă. Mama ei s-a specializat în pictat icoane, iar acum lucrează la Catedrală. Bunicul ei a fost tot pictor, astfel că fiica şi nepoata nu puteau să nu moştenească acest talent.Nu se gândeşte la pictură pentru viitor, ci are în vedere ceva mult mai concret: arhitectura, locul unde ştiinţele exacte se împletesc frumos cu arta desenului.  
„Vreau să dau la Arhitectură. Este visul meu de mică, să fiu arhitect. Cred că este o combinaţie bună între artă şi matemtică, materie care îmi place foarte mult. Chiar vreau să dau la matematică informatică la Liceul Moisil“.

Continuare în ediţia tipărită a Adevărul de Seară

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite