Tulcea: Adrian Duțoiu pleacă de la primăria Horia. Definitiv și irevocabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Constanța a respins recursul înregistrat de primarul localității Horia, Adrian Duțoiu, la decizia Tribunalului Tulcea de a menține ordinul de demitere semnat de prefectul Vasile Gudu. La Horia se vor organiza alegeri.

Adrian Duţoiu a pierdut procesul cu Prefectura Tulcea. Acesta ar trebui să părăsească Primăria Horia, întrucât Curtea de Apel a respins cererea de suspendare a ordinului prin care era eliberat din funcţie.
Pus pe liber în februarie
Vasile Gudu, prefectul judeţului, l-a eliberat din funcţie pe primarul comunei Horia, Adrian Duţoiu ( prin Ordinului 118 din 24 februarie 2010), ca urmare a unei condamnări – 1 an şi şase luni cu suspendare pentru abuz în serviciu.
În martie 2010 au început procesele
În martie 2010, Duţoiu a deschis pe rolul Tribunalului două acţiuni, una în care solicita suspendarea aplicării ordinului, şi o a doua în care solicita anularea şi suspendarea ordinului prefectului. În primul dosar, acesta a primit câştig de cauză. Astfel, până la finalizarea procesului (vineri), el a avut dreptul de a activa în conducerea  Primăriei Horia.
În locul lui - Marian Taifas
În cazul în care postul este eliberat din motive obiective, locul primarului Duţoiu este luat de către viceprimarul localităţii, Marian Taifas. Acesta este şi cel care i-a ţinut locul la conducerea primăriei Horia din momentul emiterii ordinului 118 al prefectului (24 februarie 2010) şi până la momentul în care Tribunalul a decis să aprobe cererea de suspendare a aplicării Ordinului pe perioada procesului (pe data de 25 martie 2010).
Pentru că procesul a fost pierdut definitiv, prefectura Tulcea va trebui să demareze procedurile pentru alegerile din comună. Primul pas este o cerere la Guvern pentru emiterea calendarului electoral.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite