UPDATE Tulcea: Accident pe cel mai lung canal din Deltă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barca lovită ieri pe Litcov
Barca lovită ieri pe Litcov

În şalupa rapidă care s-a lovit de un copac se aflau trei persoane, dintre care numai un bărbat de circa 40 de ani a fost rănit. Acesta este internat acum la Constanţa.

UPDATE 13.15: Grigore Gurguţă, fratele celui care conducea ambarcaţiunea, ne povesteşte cum s-a întâmplat accidentul de ieri după amiază:
„Intrasem pe canalul Litcov, ne îndreptam spre Crişan. Eram eu, cu fratele meu, Nicu, şi cu Marian. Barca asta nici măcar nu este a mea, e a unui prieten de-al nostru.  O fracţiune de secundă m-am întins spre prelată, şi o creangă de la o salcie a lovit în plin barca. Ne-am sucit în loc. Eu mi-am dat seama de pericol şi m-am lăsat jos. Marian a fost lovit în plin. Când m-am ridicat, după ce barca s-a oprit în mal, am văzut că Marian nu mişcă. Ne-am speriat îngriozitor. Am sunat la Ambulanţă imediat. Nici nu ştiam unde sunt exact, le-am dat nişte repere, ca să ştie unde suntem... Un pescar ne-a ghidat spre Crişan, că eram doar la un kilometru de localitate“, spune Grigore.



Până să ajungă ambulanţa la ei, s-a văzut în faţa faptului împlinit: prietenul lor Marian zăcea fără suflare. I se mişcau pleoapele puţin, şi atât. A început imediat manevrele de resuscitare. „Surorile cumnatei mele sunt asistente medicale, le-am sunat să mă ajute. Eram extrem de speriat. Până la Tulcea începuse deja să vorbească. Acum e la Constanţa, şi am înţeles că nu îşi aduce aminte ce s-a întâmlpat“, spune Grigore.



UPDATE 12.30
: Evenimentul s-a petrecut la ora 17.30-17.45. Ambarcaţiunea de agrement cu motor 0350 Brăila, condusă de numitul Gurguţă Nicu, în vârstă de 43 de ani, din Agigea, se deplasa pe canalul Litcov din Delta Dunării către localitatea Crişan, cu doi pasageri la bord, respectiv fratele conducătorului, Grigore, în vârstă de 21 de ani, şi un amic de-a al lor, Marian, în vârstă de 40 de ani, din Constanţa. Cei trei erau în timpul liber la o partidă de pescuit. 
„La un moment dat, conducătorul s-a uitat spre pupa navei, la prelata care se desprinsese, nemaifiind atent la traseu, şi ambarcaţiunea s-a lovit de creanga unei sălcii de la mal, în zona parbrizului, bord babord. Unul dintre pasageri a fost lovit în zona capului, parbrizul ambarcaţiunii s-a spart. Victima  a fost preluată de o navă a Serviciului de Ambulanţă şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Tulcea pentru investigaţii“, spune purtătorul de cuvânt al Căpităniei Tulcea, Petrică Rade.
Ambarcaţiunea a fost deplasată în portul Tulcea pentru cercetări. Conducătorului i-au fost recoltate probe de sânge pentru a se stabili dacă se afla sub  influenţa băuturilor alcoolice. Primele cercetări sunt efectuate de Căpitănia Portului Tulcea.


Accidentul a avut loc aseară, pe canalul Litcov. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea a intervenit de urgenţă, iar pacientul a fost transferat către spitalul din Constanţa. 
„Bărbatul este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţia Neurochirurgie, cu stare generala buna. Este conştient şi colaborant după un traumatism cranio-cerebral. Pacientul nu ridică probleme deosebite pentru moment“,  a declarat Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa.
După cum spune şeful Căpităniei Zonale Tulcea, Dan Ichim, în ambarcaţiunea rapidă se aflau trei persoane. Au ajuns cu şalupa prea aproape de o salcie,  iar unul dintre pasageri a fost rănit.


image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite