Tulcea: Accesul la educaţie, propăvăduit în 100 de familii de romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Informare, Consultanţă şi Promovarea Rromilor Tulcea a anunţat  finalizarea cu succes a proiectului „Şi tinerii romi vor să înveţe“ demarat în comunităţile de romi din Babadag şi Tulcea, încă de le sfârşitul lunii ianuarie

Obiectivul general al acestui proiect a fost dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor necesare participării la viaţa socială pentru pentru copiii şi tinerii romi xoraxaj din localităţile amintite. Este vorba de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani, membri ai familiilor de etnie romă din 100 de gospodării, dar şi aproximativ 3.000 de persoane de etnie care au beneficiat de campania de informare, educare şi conştientizare privind importanţa promovării educaţiei.
În perioada amintită au fost înfiinţate două centre de consiliere şi incluziune  socială în Tulcea şi Babadag în cadrul cărora a fost posibilă desfăşurarea şedinţelor de consiliere a 100 de familii rome privind accesul la educaţie şi a fost realizată o bază de date reală a copiilor şi tinerilor romi xoraxaj predispuşi riscului marginalizării şi automarginalizării.

Coordonatorul Elena Franga a declarat că prin acest proiect 3000 de romi au o percepţie îmbunătăţită asupra necesităţii educaţiei în rândul copiilor şi tinerilor xoraxaj, 40 de copii şi tineri au dezvoltate deprinderi de utilizare a calculatorului şi au fost înfiinţate, formate şi perfecţionate două grupuri artistice ale romilor.

„Copiii şi tinerii au continuat să vină la activităţile noastre deşi au probleme cu mentalitatea părinţilor. Copiii îi putem modela însă şi de aceea încercăm să atragem cât mai mulţi dintre aceştia în activităţile noastre“, a declarat Elena Franga.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite