Tulcea: A lovit cu maşina un copil de 4 ani şi a părăsit locul accidentului. Vezi aici ce trebuie să faci în cazul unui accident cu victime!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri după amiază, la ora 13.00, C. Claudiu (20 ani), din Babadag, în timp ce conducea auto marca Daewoo Matiz pe strada Republicii a accidentat uşor un minor de 4 ani, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului fără înştiinţarea poliţiei, fiind identificat de poliţişti în jurul orelor 20.00. A fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru părăsirea locului faptei şi vătămare corporală din culpă.    
Recomandări de la Poliţia Rutieră
Poliţia Rutieră revine cu recomandări pentru toţi participanţii la traficul rutier ca, la momentul implicării într-un accident rutier, să respecte prevederile legale:
    (1) Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
    (2) Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent în reţelele de telefonie din România.
    (3) Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite