Tulcea: 18 de ani de închisoare pentru criminalul de la Aghighiol care şi-a omorât tatăl natural şi pe cel vitreg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Ţurlescu (41 de ani) a primit o condamnare de 17 ani de închisoare pentru că şi-a omorât tatăl natural, iar după ce a ieşit din închisoare şi-a omorât şi tatăl vitreg. Ieri Tribunalul Tulcea l-a condamnat la 18 ani de închisoare pentru uciderea tatălui vitreg.

Crima s-a petrecut în vara anului trecut. În noaptea de 20 spre 21 august 2010, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a reproşului că nu doreşte să muncească şi nu realizează venituri, inculpatul i-a  aplicat tatălui său vitreg, Gheorghe Nedelcu (62 ani) o lovitură cu o sapă în zona capului. După aplicarea loviturii inculpatul a luat victima pe braţe şi a aşezat-o pe patul din camera sa, bandajându-i capul. Ca urmare a loviturii primite, victima a decedat în cursul acelei nopţi. Abia spre dimineaţă a fost solicitat sprijinul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, care nu a mai putut decât să constate decesul victimei.
„Nici nu mi-am dat seama că este mort. L-am aşezat în pat şi ne-am gândit să nu mai chemăm ambulanţa, că se face bine. Dimineaţă, când ne-am trezit, am văzut că nu mişcă“, povestea Ioana Ţurlescu (61 de ani), concubina victimei şi mama inculpatului.
Marian Ţurlescu a fost reţinut de procuror la data de 21 august 2010, iar de atunci a rămas în în arest preventiv.
În 1995, când avea numai 26 de ani, Marian Ţurlescu și-a omorât tatăl natural, iar pentru această faptă a primit o pedeapsă de 17 ani. A ieşit mai devreme din închisoare şi a recidivat: şi-a omorât şi tatăl vitreg.
După ce iniţial a fost trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte, instanţa tulceană a decis să schimbe încadrarea juridică a faptei în omor deosebit de grav. Marian Ţurlescu are de executat o perioadă de 18 ani de închisoare pentru că şi-a omorât tatăl vitreg. Pedeapsa a fost contopită cu încă cinci ani de închisoare, perioada de care a scăpat atunci când a fost eliberat condiţionat.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite