Tulcea: 150 de lei pentru un kilogram de păr!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Periodic în Tulcea apar anunţuri: „Cumpăr păr“. Tulcenii nu dau năvală, dar de fiecare dată se găsesc doritoare care să scape de podoaba capilară şi să capete şi un ban cinstit.

Astăzi s-a scos din nou la vânzare părul tulcencelor. Cel mai ieftin este părul scurt, de 30 – 40 de centimetri, care costă numai 150 de lei un kilogram. Cu cât dimensiunea creşte, cu atât creşte şi preţul, ajungând până la 400 de lei pentru un kilogram. Mai ieftin este părul cărunt sau părul degradat de vopsea, care costă 200 de lei pe kilogram la o lungime considerabilă – peste 50 de centimetri.
Afacerea este una naţională. Un ucrainean împreună cu soţia lui au un laborator de peruci naturale şi colectează păr din toată ţara. Un student tulcean este cel care se ocupă de municipiul Tulcea. Stă într-un fotoliu din frizeria din centru, de pe strada Babadag (vis-a-vis de Winmarkt) şi strânge părul: îl măsoară cu un centimetru de croitorie, îl cântăreşte într-un cântar electronic şi dă banii: „Până la prânz am strâns vreo 700 de grame de păr. Mai vin tulcencele, dar nu sunt foarte multe. Eu doar preiau părul şi îl duc la Bucureşti, acolo unde stau şefii“, povesteşte tânărul.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite