Tulcea: 11 voluntari de la Galaţi vin să ridice casele de la Ceatalchioi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei 11 sunt angajaţi ai Ministerului de Interne şi vor ajunge la Tulcea în baza unui raport de colaborare între cele două prefecturi. Echipa de voluntari va fi în teren luni dimineaţă pentru a se implica în activitatea de reconstrucţie a caselor afectate de inundaţiile înregistrate în acest an în judeţul Tulcea.

Cei cinci pompieri, patru jandarmi şi doi poliţişti de frontieră vor sta în deltă timp de o săptămână, pentru a pune umărul la contrucţii.
„În semn de mulţumire pentru voluntariatul oferit populaţiei localităţii din care fac parte, şase familii din localitate vor pune la dispoziţia voluntarilor cazare şi masă în căminele proprii“, a declarat prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu.
Incepând cu 1 noiembrie 2010, Instituţia prefectului Tulcea a lansat un apel de solidaritate către prefecturile din ţară, cât şi către toate companiile de construcţii locuinţe, de ajutorare a populaţiei locale din Ceatalchioi în ceea ce priveşte reconstrucţia caselor distruse de creşterea apelor Dunării din acest an. Mesajul campaniei „Te-ai gândit vreodată cum ar fi să-ţi petreci sărbătorile de iarnă într-un cort în Delta Dunării?” se adresează în primul rând acelor companii şi echipe de specialişti constructori care voluntar pot depune efortul de a ridica o locuinţă, populaţia locală oferind în schimb cazare şi masă. Acesta este primul răspuns pe care îl primeşte prefectura în urma campaniei de ajutorare a celor 30 de persoane rămase fără locuinţe. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite