Tulcea:Pe drumul lui Boc deja faci poc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un podeţ nefinalizat pune probleme şoferilor care circulă pe ruta Tulcea – Murighiol. La inaugurarea lucrărilor pentru reabilitarea acestui drum care face legătura între Tulcea şi zona deltei,Murighiol-Dunăvăţ , a fost prezent Emil Boc în primăvara anului trecut.Drumul ar urma să fie recepţionat în această săptămână.

Drumul care a costat 13 milioane de euro ar fi trebuit să fie recepţionat în această săptămână. Cu câteva zile înainte de încheierea lucrărilor, însă, un podeţ nefinalizat pune probleme serioase celor care se hazardează să circule cu viteză în această zonă.
„Drumul este extrem de bun. Am venit de la Murighiol cu o sută la oră, am ajuns la intrarea în oraş şi am intrat cu viteză în groapa asta. Este un podeţ nefinalizat, din câte văd. Dar nu este semnalizat. Te ia prin surprindere şi poate să îţi nenorocească maşina“, spune Cristian Neaţă, de 36 de ani, din Bucureşti.


Accident din cauza podeţului nefinalizat


„Acest prim podeţ de pe drumul Tulcea – Murighiol are o şa foarte adâncă, aşa că s-a stabilit, în teren, că trebuie înălţat. Ştiu că a existat şi un accident la un moment dat pe acest drum, din cauza asta. Un şofer  a frânat brusc în ultimul moment şi cel din spate a intrat în el. Acum există o restricţionare de viteză. La finalul acestei stăpămâni, însă, noi spunem că va fi gata tot drumul“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea,  Ioan Boieru.

Investiţia a costat 13 milioane de euro

Suma alocată pentru acest proiect era, iniţial, de 20 de milioane de euro, dar preţul a scăzut în urma licitaţiei, la 12 milioane de euro. Pe parcursul derulării investiţiei au fost necesare lucrări suplimentare, astfel că valoarea investiţiei a crescut cu încă aproape 1 milion de euro, după cum urmează: 65.000 de euro în plus pentru lucrările suplimentare, 150.000 de euro în plus pentru complicaţiile apărute ca urmare a indundaţiilor şi 700.000 de euro în plus pentru problemele cauzate de unele lucrări edilitare de pe drum.  Lucrarea a fost câştigată de firmele Glacial Prod şi Delta ACM 93. La inaugurarea lucrărilor a fost prezent şi premierul Emil Boc.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite